Tukar Nama Kepada Bahasa Korea dan Jepun





Assalammualaikum

Dewasa ini aku tengok ramai akak-akak dan adik-adik yang sangat suka kpop/jpop/anime.Takpe-takpe tuan tuan dan puan-puan,saya bukannya nak mengecam anda semua.Dan saya juga bukan netizen yang kadang-kala berhati busuk.Ewahh. Sat lagi aku kecam kang,mampuih.Ahahaha

Kita straight to the pointla.Banyak cerita pun tak guna.Tetiba hari ni ajar korang macam mana nak tukar nama kepada bahasa KOREA & JEPUN. Tadi saja saja je nak tau.Ok senang je.Tak susah pun.Semudah makan ABC sahaja tak complicated ye. Jangan risau

Ha sebelum tu,tengok nama aku dalam bahasa Korea ni.Park Rin Rin.Comel tak?Comel kan nama aku dalam Bahasa Korea.HahahaTapi aku tak taulah betul ke tak kan?

Sila tekan link yang aku bagi

Nama aku dalam Bahasa Jepun pulak,Takahashi Yumi.Tapi yang first aku wat,Kadiri Aida.Ceh,hampeh betul macam tok kadi pulak bunyinya.Jadi atas desakan nama yang agak pelik pada awalnya,aku pun carilah yang baru.Kali ni sedap sikit bunyinya.Ayu je gitu kan.


Ok,itu saja perkongsian hari ni.Tapi aku tak tau betul ke tak benda alah ni.
Bye bye gais

Dah cuba?
Komenlah kat bawah,aku pun nak tau juga!



This post was updated and 
re-edit by le'author on 4 Dec 2018




Khairinakhdin

38 comments:

  1. kpop>> Park Ah Ra

    Jepun>> Yoshikuni Miyoko

    lawak la ^^

    ReplyDelete
  2. Korea>Shin.Min Neul

    Jepun>Ishikawa Yumi

    ReplyDelete
  3. Korea
    Saya> Shin Min Min
    Girlfriend> Park Ah Ra

    ReplyDelete
  4. AINUL MARDHIAHJune 24, 2015 6:45 pm

    KOREA - SHIN MIN MI

    JEPUN - YUKI MIHARU

    ReplyDelete
  5. KOREA - SHIN MIN MI

    JEPUN - YUKI MIHARU

    ReplyDelete
  6. Korea:park hae jin

    ReplyDelete
  7. Korea:Park ri rin

    ReplyDelete
  8. Shasmeen AleenaJuly 26, 2015 10:40 am

    Korea>Shin Hee Yeon

    Jepun>Ishikawa Ayumu

    ReplyDelete
  9. Shasmeen AleenaJuly 26, 2015 10:42 am

    Korea=Shin Hee Yeon

    Jepun=Ishikawa Ayumu

    ReplyDelete
  10. Korea: han ji - ji
    Jepun: mizuhashi taiki.

    ReplyDelete
  11. Eh patut laaa sma nama kita sama rupanya haha

    ReplyDelete
  12. Boleh x to long carikan nama saya'Khayrin' dalam Jepun?Dan 30 minit sya tunggu,masih x dapat lagi..Sya harap Ada yang boleh tolong..Thanks😀

    ReplyDelete
  13. Boleh x to long carikan nama sya 'Nurul Aqila Khayrin' dalam jepun...Dahnlama sya tunggu masih x dpt..Sy harap ad ayg dpt to long..Thanks☺

    ReplyDelete
  14. Korea> nam ra ra comey je nama saya
    Jepun> onosuki nozomi hihi

    ReplyDelete
  15. 松尾 Matsuo (tail of a pine tree) 功司 Kooji (successful ruler)

    ReplyDelete
  16. Korea- Park Ah Ah
    Jepun- Yoshikuni Kumiko

    ReplyDelete
  17. menarik sekali

    ReplyDelete
  18. park Hee Raa 😝

    ReplyDelete
  19. Nama aku

    JAPAN - Saruwatari Miyako
    KOREA - Park Min Ah

    ReplyDelete
  20. Korea-park chan chan
    jepun-Yoshikuni Takeshi
    haha terbaik ^_°

    ReplyDelete
  21. Tolong carikan nama saya dalam b.korea 'syifatul Aula '

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Korea : Park Ah Gi .
    Jepun : Yoshikuni Chiaki .
    Haha . Lwklaaa .

    ReplyDelete
  24. Korea : Park Ah Gi
    Jepun : Yoshikuni Chiaki .
    Lwklaa

    ReplyDelete
  25. korea-shi ha ah
    japan-nakazawa kazuko

    ReplyDelete
  26. Korean< Han Ha Ni??
    Japanese< Nanahara Asuka!!
    Heh😃.....

    ReplyDelete
  27. Park Rin Rin comeeel hahaha.. Takahashi Yumi pun not bad.. jawab chatboxmu disini yaah.. aku dah blogwalking sini.. follback my blog yaah:) henlistiya.blogspot.co.id/ :)

    ReplyDelete

What do you guys think?

Instagram