Saturday, 21 November 2015

Anime Review: Kaichou Wa Maid Sama


Nah ambik setepek!






Assalamualaikum and moshi moshi!


Hai,hari ni aku malas nak speaking sebab sekarang i feel little bit sluggish.Heh,no i'am not.Malas sebenarnya.Huhuhuhu
Aku nak cerita sikit pasal anime ni.Weh anime ni siyes best!Nilah anime first aku tengok,lepas tu terus jadi otaku terus.hrmmm hmmm.Ok plus dia punya hero catching my eyes,hensem namateyyy!


SINOPSIS

Synopsis

Being the first female student council president isn't easy, especially when your school just transitioned from an all boys high school to a co-ed one. Aptly nicknamed "Demon President" by the boys for her strict disciplinary style, Misaki Ayuzawa is not afraid to use her mastery of Aikido techniques to cast judgment onto the hordes of misbehaving boys and defend the girls at Seika High School.
Yet even the perfect Ayuzawa has an embarrassing secret—she works part-time as a maid at a maid café to help her struggling family pay the bills. She has managed to keep her job hidden from her fellow students and maintained her flawless image as a stellar student until one day, Takumi Usui, the most popular boy in school, walks into the maid café. He could destroy her reputation with her secret... or he could twist the student council president around his little finger and use her secret as an opportunity to get closer to her.

MINE VERSION

Ayuzawa Misaki ni president sekolah.Sekolah dia tu ramai lelaki dan ramai budak lelaki tak sekolah dia tak suka Misaki ni sebab garang gila.Misaki ni keluarga dia miskinlah aku cakap,so dia kerjalah sebagai waiter kat cafe ni,jadi maid.Hahaha comel kut.Dia tak nak bagitau sesiapa pun sebab takut reputasi dia kat sekolah jatuh.One day si Usui ni tahu dia ni maid kat cafe tu.So si Misaki ni risaulah si Usui ni bagitau semua orang.Usui ni kira hotlah wei.Hot jugalah aku bila tengok anime ni.lolPastu si Misaki selalu cakap si Usui ni bloody hentai (Pervert)Kena tengok kalau nak tau tang apa dia hentai..Akhirnya diorang pun jatuh cinta.Aku malas nak cerita pepanjang,korang kena tengoklah senang cerita.Once again,halangilah adik adik anda tengok cerita ni sebab ada part kiss,pesanan khidmat masyarakat oleh Airin-chan.ok,aku tau aku nak bajet comelss senanya. 


Kalau siapa pernah tengok cerita ni fahamlah apa maksud gambar tu.hehehehe

BTW aku tak pernah baca manga anime ni sebab aku malas,and aku harap sangat ada season 2.


Released: Oct 2013
Status: Completed

Nak tengok atau download?
Meh sini. 


Oklah bye,
Esok aku ni pi KL so takde postlah sampai hari Selasa ni.Bye!


Thursday, 19 November 2015

My Skincare Product :D



My kawaii badass Yukine :D

Assalamualaikum and moshi moshi to all cutie and handsome fairies :D

Today,i'm gonna share you about my skincare routine.Hahahaha,I write this entry because I'm shoooo bored thooo.
Well,my skincare routine just simple and dont use a lot of product because i'm so POKAI to buy it *sobsob*
Yeah you know a girl should concern about their skin because you dont the shetzzz of pimple bermaharajalela at your face.I know that feeling dude.Lol.It's important to make sure your skin always shine bright like a diamond.


Click for tumbesaran
So this is what I use for my everyday routine.I'am a loyal user of Safi Balqis because i dont know what the best product for cleanse and toner.Please suggest me guys!
For peeling I'am using Nature Republic Lemon Peeling Gel Wash.It's effective to get rid off my dead skin cells.When i using it to my face i was like YA ALLAH KOTOQ GILA MUKA AKU! Seriously u should buy it right now.InsyaAllah i will review this product if i not lazyyyyyy.lololol.

For moisturizer(akuejabetulke?) I'am using Nature Republic Soothing Aloe Vera. Allhamdullilah my scars finally fade.I just bought i recently.Once again,you should buy this because it's so awesomeeee you know?!

I have panda eyes but i so sad because i dont cute like the fluffy panda.So to overcome this problem i bought Garnier Brigthening Eye Roll On.I just accidently to write Gardenia.Huhuhuhu. Pathetic .My eyebag finally beransur hilang dan aku harap kau tak kembali lagi.Ever forever.Since form 1 i have terrible panda eyes and iam shoo lazy to concern about it.When i'am turn 15 this year i more concern to take care my face,body and healthy. ;)

Lastly for my AngelinaJolie  cute lips(lol) im using Seba Med Lip Defense and the result totally wow.Now my lips more smooth and always moisture.No more cracking ang uglehhh lips.Hahahaha.Finally you get lost from my lips.*evillaugh*



See I told you i have ugly eyebag.Hurmm so sad.Please dont trust the picture i'am not flawless like that it just camera trick.If you see me in real world you gonna say astaghfirullah .Hahahaha just kidding.

Bye!


Sorry for my bad english.I just want to write my entry in english confidntly.Hahahaha













Wednesday, 18 November 2015

Fear

Kaneki Ken <3


Fear to face the fact.
-You must accept the fact and don't ever give up.

Fear to losing someone you love.
-It's hard,but you must move on

Fear to be alone.
-Its okay to be alone.

Fear to fight.
-Stand and struggle to fight

Fear to rise.
-Be brave.

Fear to tell the truth.
-Don't fear for justice.

Fear to be yourself.
-Just proud of yourself because you're unique




Don't fear and trust yourself.

Don't make fear drag you down but make you rise.

Sorry for my english,but i want to write my entry in english confidently.Hahahaha










Monday, 16 November 2015

LONELY







Assalamualaikum and ohaiyok!


Today mood aku agak down sikit sebab 2 keping gambar jer!
BTW aku nak cerita pasal kawan.Aku dari dulu memang tak pernah ada kawan baik yang last longer even for one year(?). Siriyesly,takde.Aku memanglah jenis yang suka meng-forever alone-kan diri sendiri,sebab aku memang suka sendirian.

Tapi dalam sendiri sendiri aku gak,aku pun nak ada bestfriends.Cukuplah seorang,that's more better maybe(?)Aku bukanlah antisocial,malah social juga sebab selalu update blog and instagram (@airinkhdin) kekekekeh,itulah salah satu buktinya.

Sebab bila aku ada bestfriends yang ramai,in the end aku yang suffer,sebab aku pernah ada experience yang banyak untuk situasi cemmni  berbanding pengalaman aku untuk bercinta.Aku bercinta sekali jekut,lepas clash,menangis tak hengat doniaaaaaaa~lololol.
Pastu gua serik untuk bercinta kerana takut berkabung selama beberapa tahun.Hermmm..
Reason accepted.

Mula mula,seghonok dapat bestfriends baru sebab asyik silih berganti setiap tahun.Bila dah dapat circle group of new bestfriend,expectaction aku sangatlah tinggi dan berharap bahawa persahabatan ini akan last longer sampai bila bila.
But in the end~~~ Diorang yang last longer bukan aku.lololol
Pergi hang pun diorang tak ajak aku,memang patah seribulah hatiku.

"Alah pergi hang je pun"

Bagi akulah,ni pendapat aku,pendapat korang aku tak tau,hangout pun satu benda yang patut di bagitau.Memanglah nampak kecik kat mata korang,tapi cuba imagine~cublah,tengah syok syok mengscroll kat instagram,tetiba TERNAMPAK bestfriends kau tengah hangout reramai dengan caption

Hangout with them

Tapi kau tak tau bahawa diorang pergi keluar sesama.

Bagi akulah,ni ke bestfriends?????? Come on,bestfriends kalau nak buat sesuatu mesti bagitau kan.

Dari dulu lagi aku asyik dok terpikir,aku ni annyoing ke?Gedik ke?Jahat ke? sampai takde sorang pun nak kawan dengan aku.

Aku admit,emang perangai aku agak anyoing,manja,suka gurau kasar,mencarut.Kalau perangai aku tak betul,please tegur aku,ubah cara aku.That's why i need bestfriends,to guide me.Aku faham,cara ku ni mungkin orang tak suka.Sebab dah banyak kali terkena,aku end up,biarlah aku sorang sorang.Takde kawan pun kau masih boleh move on kan?
Itu selalu aku cakap dekat diri aku.Aku cuba tak tunjukkan apa dalam hati aku kat orang ramai.Aku simpan dalam hati.




Selalu pujuk hati sendiri tabahlah khai,sabar jelah.Tapi last last air mata aku berjurai juga.Aku pun nak rasa macam orang lain ada bestfriends.Kawan kawan aku memang jarang nak bual panjang panjang dengan aku,I dont know why???Hari hari kat kelas aku ilek jekan muka tu.Cuba senyum,sebab aku tahu,aku ni memang pesen susah nak senyum.


Lagi sadis bila aku cuba story,memang sah tak layan...Aku diam jelah,kalau diorang tak layan,tapi dalam hati memang berdentum guruh semua.Sebab tulah aku buat blog,sebab aku tahu dalam dunia realiti memang takde siapa nak dengar.Aku memang tak pandai nak luahkan perasaan macam ni kat orang.Memang simpan jelah pahit hempedu tu semua.

At last,aku malas nak layan orang sekeliling aku.Penat nak puaskan orang.Sedih betul.Aku antara orang selalu dipinggirkan,orang last tahu,pilihan kedua.Sadis betul.Bab kena pinggir tu tkyah cerita,memang dah lali.Malas nak layan,tabah jelah hati ni.

Aku bajet kuat,tapi aku lemah,hati kertas.Hahahaha.Ngaku jelah Rin~

Pain makes ppl changes,obvs me


Oklah,bye.






Tuesday, 3 November 2015

Kenapa Lelaki Anggap Perempuan Ni Complicated



Assalamualaikum.

Aku dah faham sangat kenapa lelaki ni anggap perempuan sebagai makhluk complicated,sebab cik punya blog ni pun tergolong dalam mahkluk complicated tu. *gelakkepit*
Kadang kadang aku pun tak faham dengan kaum sejenis aku ni.Ha kalau yang ni jenis complicated tahap mintak pelempang.

OK,whatsoever,lets cekidout.

1.Situasi bila di kedai makan.

L:You nak makan apa?
P:I ikut you jer.
L:Ok,I nak makan chicken chop.
P:Tapi,I tak nak makan chicken chop.
L:Habis tu you nak makan apa?
P:I ikut you jer. (sambilbuat mukatakbersalah)
L:...

2.Situasi beli baju di kedai baju.

P:Biy,you rasa mana cantik?
sambil menunjukkan baju peplum dan blouse.
L:I rasa baju blouse tu cantik.
P:Tapi I rasa baju peplum ni cantik.
L:Dah tu kenapa tanya biy?!(sambilbuatmukabengang)
and again buat muka tak bersalah.huhuhu.

3.Ketika bergaduh.

P:You jangan cakap dengan I lagi.
L:Tapi you...
P:Argh,I tak percayakan you.

Setelah beberapa hari si lelaki tidak mesej si wanita.

P:You kenapa tak mesej I?!
L:Habis tu you kata jangan cakap dengan you.I ikut jelah.
P:You ni memang tak memahami I.
L:@#)*^^*(!&%

4.Ketika lelaki tak pujuk perempuan padahal ada perkara lagi penting nak buat.

P:You kenapa tak pujuk I?You memang dah tak sayangkan I kan.(bebeldanbebelsampaibertarah telinga)
L:Tapi,I ada kerja penting nak buat.
P:Argh,kerja you tu lagi penting dari I ke?
L:Tapi...
P:I benci you,menci menci!
L:!@*^&^^*)!




Hahaha,itu jelah yang aku mampu bagi contoh.Melalui contoh aku bagi tu,korang dah tau kan apa yang complicatednya insan bernama perempuan ni.Hahahaha.

Harap mudah terhibur.
kbye!




Friday, 30 October 2015

Mix N Match Korean Style


Kirito in girl version.Cute





Assalamualaikum, moshi moshi and annyeong! :D

Hahaha,aku bosan sebenarnya,sebab tu aku buat post lagi walaupun semalam aku dah publish entry baru.Kalau tak memang seminggu sekali aku update -,-

Bip bip bip

See title entry malam ni eksaited tak???
Ke aku je sorang yang lebih,k lempang muka sendiri.Wakkakakaka.
Aku seorang yang suka mix n match(lantokkalaupelikssekalipunakutakkisah)
Style yang aku suka ofcourse la ala ala korea,bajet kpop sikit walau muka aku taklah flawless mana.lol.

Ni contoh ja,nanti korang bolehla ubahsuai ikut ciri ciri syariat aurat yang dah ditetapkan :D


Nampak classic gitueww,aku suka skirt dia sebab kembang kembang.Hahahaha,korang boleh pakai

dengan seluar jean warna hitam atau cari skirt labuh.




Yang ni nampak comel je.Dengan skirt labuhnya,tinggal sarung tudung jer.Kawaiii!



Kalau yang ni sesuai dengan aku sebab warna hitam.Warna gelap bagi ilusi lebih kurus untuk orang

abunzeet macam aku ni.sobsob. -,-



Stylo habis.Ni ala ala budak skater je aku tengok walaupun aku tak nampak skateboard kat tepi

dia.wakakakaka.Pakai seluar jean hitam baru stylo berbanding skirt labuh.Ini pendapat

akulah.Hahahaha


Ni pun sama,stylo habis.Lagi stylo kalau korang pakai cap macam pic atas tu.Trust me ;)



Aku suka cara dia stylekan baju.Pakai baju kat dalam,maybe kemeja,then sarung baju lagi. Wah!



Yang ni nampak innocent je.Hahaha,boleh pakai dengan kardingan panjang  bercorak.




BTW aku suka baju tu,sebab potongan dia cantik.


I like this masculine style.Nampak cam 'hensem' jer.Hehehe


 Yang ni nampak outstanding.Aku tak berani nak pakai macam ni.Huhuhu
Ni pun stylo,tapi kuasa sangatlah nak pakai seluar koyak koyak,so aku lebih prefer seluar jean

biasa.Hehehe



Harap korang terinspire,well macam biasalah aku inchie google.

Janee!


Anime:SwordArtOnlineSeason2







Thursday, 29 October 2015

Believe In Yourself





Assalamualaikum and moshi moshi :D

Sometimes aku tak percaya dengan diri sendiri.

Susah tau nak percaya dengan kebolehan diri sendiri.

Feel insecure bila tengok orang lain lebih okay

Daripada kau.

Hahahaha.

Rasa macam dia lagi better dari diri sendiri.What a sad life -,-



But suddenly aku rasa,dia adalah dia,aku adalah aku.

Tak perlu jadi orang lain nanti diri sendiri terseksa.

Better jadi diri sendiri tanpa perlu berselindung.

Jadikan kelemahan diri sebagai kejayaan bukan pemusnah.

Baiki kelemahan dan abaikan apa orang sekeliling kata.

Sebab diaorang cemburu dengan diri kita yang lagi okay daripada dia.

Remember haters make us famous like a f***

'Bunuh ' diaorang dengan kelemahan yang kita baiki.



Tak perlu jadi orang lain untuk nampak hebat.

Sebab

Diri kita memang cukup hebat.

Kita dilahirkan untuk jadi hebat

Bangun dengan cacian

Bukan

Jatuh .

Remember

Believe in Yourself

Because

Yourself so Precious :D


Anime:Noragami







Saturday, 24 October 2015

First Post After Hiatus





Assalamualaikum
*inmoodwithsao.lol*

Btw,siapa yang baca entri aku sebelum ni tahulah bahawa aku sedang berperang otak dengan PT3 I mean PITYTIGA.Aku hiatus selama 3 bulan dan memang berkepit dengan buku maksud aku sebulan before PT3 .Hahaha Thats mean aku belajar last minute.Aku tak taulah memang habit agaknya belajar last minute.Bad habit seriously.

Perasaan lepas habis PT3 ni memang best,tapi bila aku pergi ke sekolah bagaikan dugong  duyung terdampar di tepian pantai.Terkapai kapai mencari source entertainment.Tidur tepi tangga dewan pun boleh jadi~ Yelah,takkan kau nak belajar pulak,memang taklah.Aku lagi haruk,baca komik yang dah berjuta kali aku baca.Rasanya dah boleh hafal.Hahahaha.

Since aku hosteler,lagilah haruk.Ini pun aku tak balik hostel.Hahaha,buang masa jer,nanti kena pergi prep.Leceh betul.So far aku ada ponteng prep.Wakakakaka.Aku ni bukannya baik pun.Hei,fikir aku rajin nak pergi prep.Pergi prep pun dalam hati dok menyumpah seranah.

Kalau dekat rumah baru syok wei!Dapat aku layan internet dengan anime sepuas hati aku..Aku dah senaraikan lebih 15 anime dengan movie yang aku nak tengok.Hahaha,baru tahun ni aku tahu betapa bestnya anime.Siapa yang tengah baca entri ni dia otaku sep sikit and moshi moshi.Watashi namae wa Airin desu.Ceh bajet japanese konon.Bahasa arab pun aku tak habis belajar lagi.Lebih kurang sebulan jer nak sekolah.

Aku tengah sibuk dengan permohonan ke sekolah lain.Nak juga rasa sekolah luar tempat tinggal aku ni.Cari pengalaman.Pengalaman tak datang bergolek k.Kena cari,treasure.

oklah,sampai sini jer.
Sayonara,janee!







\

Friday, 21 August 2015

Review Produk : Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing Gel


Assalamualaikum ppl!

Hari tu aku beli NR Aloe Vera ni sebab terpengaruh.Hahahaha.Aku suka sangat dengan produk ni sebab harga ok,besaq and multipurpose.








Bila pakai bendaalah ni,aku berharap muka aku ok dengan impian gojes flawless macam artis kpop.LOL.

Yang bestnya kan,bila sapu dekat muka jer rasa dingin jer.Lagi best kalau simpan dalam petisejuk pastu pakai memang muka sejuk namatey.

Yang lagi bestnya korang boleh pakai kat muka,tangan,kaki,kuku and rambut.

  • Pakai sebagai mask.Caranya,amik sikit aloe vera tu,titiskan dengan minyak.Minyak argan,jojoba ke yang penting untuk muka.Ingat jangan pakai minyak masak sudahla.
  • After shave.Lepas shave kulit mesti merah kan,so sapulah bendalah ni.Ingat jangan shave kening sudalah.HARAM HUKUMNYA!
  • Sapu kat rambut,nanti rambut lembut gila.Siyes weyh.
  • Sunburn
  • Parut
  • Boleh guna sebagai based makeup.Blend dengan bb/cc cream korang.
  • Sapu dekat kuku untuk kuatkan dan cantikkan.
  • Penawar eyebag yang berbakul bakul sebab baca komik  buku untuk exam trial.


Harga:RM35 (Beli online)
Harga asal:RM 32.90





Friday, 17 July 2015

Selamat Hari Raya + Anime Story~


Assalamualaikum
moshi moshi,hello,hi,anyeong



Bestnya rumah macam ni~
 Apa khabar ppl?Hihihi,Maka hari ni sudahlah tamat puasa ye.Esok dah raya,tapi kenapa tak de feel nak raya?Sebab pt3 agaknya.


Sebab dah nak raya kan,maka saya ingin buat ucapan sikit.Ahaksssssss. *bajetretisplakakunipuihsikit*




Walaupun kad raya aku,macam ikhlas tak ikhlas jer rupa dia,tapi itu tak penting yang penting hati bro! Ehem ehem,saya selaku cik muda blog TK ni ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN dengan seluhur budi dan hati ingin memohon maaf jika ada buat salah dan silap.Even kita kat dunia maya sekalipun,pasti ada orang tersinggung dengan entry aku yang sebelum ni.Jadi siapa yang tersinggung ke,tak puas hati ke,mohon diampunkan dari hujung tudung hingga ke hujung stokin.Halalkan segalanya,makan,minum dan sebagainya walaupun korang tak de bagi aku makan dan minum.Wakakakakakaka.Sekian~Harap diampunkan. :D




Raya tahun ni ala kadar je,since Johor tak dapat cuti.Uhuhuhuhu.Seminggu jer dapat wei.Dengar cerita Terengganu dapat cuti 2 minggu ek?Wahhh untungnya.








Korang tau tak,sekarang ni kan aku rajin tengok anime even dah nak PT3.lol *examfailedmampustaklayankenamarah*




Sekarang ni aku tengok cerita KAICHOU WA MAID SAMA.Best tau cerita ni even dah lama.Ni kawan aku hasut suruh tengok,kelakar kut.

Btw,hero dia hensem~ Kekekeke,kalau kat dunia betul lagi hensem.Siyes weyh.Gua rekemen korang tengok cerita ni.

Memandangkan cerita ni cintan cintun,maka memang tak sahlah ada babak cecium tu.Jadi,halangilah adik adik anda tengok.



Comel k.


oklah bye!

 



Friday, 19 June 2015

Siapa Tak Nak Flawless wei!


Assalamualaikum ppl!!





Now tell me,siapa yg tak nak chantek bak artis kpop tu?Put your hands up!

Meh sini aku hambat dengan penyapu lidi. *sillyjoke* Hahahaha. Aku ni kan memang nak sangat muka flawless.Gila tak nak?Bila bukak instagram jer terus rasa insecure sebab ada orang lagi cantik drpd aku.

Terus tengok cermin then rasa macam blerghh...muka kalau cantik tak pelah. Ni muka penuh dengan jerawat babe. Kalau nak masak pakai minyak boleh amik terus dekat muka.Jimat!
Hahahaha.


Time tu rasa nak nyanyi lagu Avril.

Damn damn... i wish my face was flawless...

-,-


Pastu terus aku laju laju amik henfon mak haku,sebab phone mak lagi canggih and then caralah tips muka flawless dan sama waktu dengannya.


Ehh lepas tu aku terjumpa pasal The Face Shop,Nature Republic dan Etude House. Sebab diorang base pada natrual. Aku ni memang suka natrual kan.Apa barang main kimia.Tak pasal pasal muka ai rosak.
Kah!

Dah satu hal pulak kan.


Tapi harga dia,make me go astagfirullah,mana mampu babe. Nak mintak mak abah,nak cari penyakit agaknya.

Lulz


Tapi takpe tunggu raya,masa tu kayo sikit.Ni pakai cara tradisional sahaja.Gerenti selamat sebab tiada chemical. *sambilbuatmukacomeldanpeace*






So,do you have any beauty tips?

Kalau ada puhliss drop your comment!
Thank you .
Bye!!!


Twitter-ai_khairina
Instagram-airinkhdin










Thursday, 18 June 2015

Cerita Kawin Kpop



Assalamualaikum

Ehem ehem. Saya selaku cik muda Tuan punya blog ni ingin ucapkan Selamat Menyambut Ramadan al Mubarak







Cerita pasal kawin dengan orang kpop


Ngeh ngeh aku rasa korang mesti dah tau pasal  cerita ni kut.
Kat twitter berlambak pasal cerita ni.
AKu pun jumpa then deras deras buka instagram *airinkhdin* plz follow me ~

Then pooffffffffffff!
Aku rasa

Oh maigod sweetnya diorang!










Sorry aku boleh bagi satu gambar jer.Sebab tak dapatt uplOad
Hahaha tapi takpe. Dah bukti kan bahawa husband dia korea.
Kakakakah.

Ha satu je aku nak cakap jodoh semuatu rahsia Allah.Jadi mana tau bakal jodoh korang orang italy ke. Dpt siKit gen mata biru.lol


Oklah korang bye!
Ownernya ada tulis kat gambar tu


#wechatmungkinkenahacked
#akaktabah
#akaksado
#akakcUbatakcarut



P/s doakan aku untuk pt3 nanti


Twitter- ai_khairina
Insta- airinkhdin




Friday, 5 June 2015

Fake




Assalamualaikum

What's fake? Fake person?Yeah,totally right.

  • FAKE PERSON
A fake person is someone who is not genuine and will do whatever it takes to make themself look good. They will take credit for other's work or down play the good of others to illuminate oneself. Fake people take part in hipocrisy, lies, and will turn on friendship the moment it no longer is a benefit for them. They will change their personality to fit in to a certain group.


  • FAKE FRIEND
Someone who only acts as your friend when they require a service from you.


  • FAKE
 if your bitch moans and looks you in the eye its fake

 
 Yeahh its totally sucks bila ada orang yang macam ni.Depan kata lain,belakang kata lain.Well,mulut orang macam ni memang tak boleh percaya?Why? Dia boleh tikam belakang kau even dia kata u're my bestfriend forever and ever bla bla bla....

Orang macam ni,selayaknya tak payah ada life.Dengan orang lain dia kata macam ni,dengan orang situ pulak dia kata macam ni.

Honestly fake dengan hipokrit ni sama je.Yeah,mula mula dia tunjuk perangai semulia malaikat and in the end,dia mula tunjuk perangai dia yang sebenar.Its true colour.Ye,,memang its sebab manusia tak buat perangai hipokrit.Sorry,it maybe harsh.

Kawan aku dia pernah kena okey.Mula mula tunjuk perangai baik jekan.Muka jangan cerita lah,innocent habis.and then...one day dia ngaku yang selamani,perangai yang dia tunjuk tu semuanya fake and hipokrit belaka.Ha,,,yang ni jenis tahu dia fake.

Yang tak tau tu? Buat dont know jelah kan.Sedaplah nak menfake kan orang.Urfff...what the fish kan perangai.

Orang macam ni perangai memang L.O.S.E.R!

Kbye










Wednesday, 3 June 2015

Jalan Jalan Ke Melaka!!


Assalamualaikum.

Semalam,my father bawak family aku pergi jalan jalan dekat Melaka.Happy gila tau.Hehehehe.Memula,bapak aku bawak gi Melaka Wonderland.Nasib baik semalam bukan hujjung minggu,kalau tidak say goodbye nak pergi Melaka Wonderland tu.Almaklumlah cuti sekolah kan pastu hujung minggu.Silap silap tak dapat masuk sebab full.

Harga pun bezalah kalau nak dibandingkan masa hujung minggu.Mahal gila nak mampuih. -_-

Ngeee
Tunggu pelampung.

Masa kitaorang sampai pun dalam pukul sepuluh pagi dari Johor.Gerak dalam pukul 6.30 pagi. Masa sampai pun tak ramai orang.Parking berlambak lagi.




Ni game aku main first,biasa je.Not badlah.Hahaha.Tapi laju dia boleh tahan tau.Siapa gayat,pejam je mata.


Nampak cam besh jekan.Tak disyorkan siapa yang cepat pening.Hahahaha.Dia punya ketinggian 4 tingkat.Gila tak gila kata kau,aku tengok pun seriau.Mula mula tak nak naik tapi dah alang alang kan.Naik jelah.Mula mula buat muka selamber je,bila dah masuk aku jerit macam orang gila kut.Masa dekat yang gelongsor warna biru ok lagi.Sekali masuk hijau,ha..ambik kau. Nak tanggal jantung aku.Dahlah 90 darjah,pastu main pusing pusing dalam benda warna kuning tu. Semakin berat badan anda dan pasangannya anda,semakin lama dia berpusing.

Aku bertawakal jelah.Sikit lagi tak bertahan dalam tu,aku muntah.Masa ni aku naik dengan bapak aku.Aku duduk belakang.Sebab masa nak turun tu,hazab tak lepas lagi. Gelongsor 90 darjah.Tetiba menjunam ke belakang.Akulah yang kena.Huarghhh.Menjerit tak hengat dunia.

Kali ketiga,aku naik dengan kakak aku,baru dia pusing kedepan.sebab dah brek awal awal.Hahahaha.Abah aku dengan abang aku pusing dalam 3 kali,tu pun sebab brek.Kalau tak pusing lah kau dekat situ lelama.


Yang warna kuning tu aku malas naik naik,dengan yang bersilang tu.Tapi yang sebelah bersilang tu ku naik.Yang ni langsung tak boleh blah.Dia kena pakai board.Aku dengan kakak aku tersangkut.Berat tak cukup ke apa tak taulah.Malu gila kut.Dua kali naik dua kali sangkut. 



My father and mother

Selain drpd game tu,ada gak sungai and pantai buatan.Not badlah.Hehehe.Masa aku pergi ni,ramai budak rombongan sekolah.



Selfie d familia


Dalam pukul 4 gitu,siap siap,keluar,solat dan makan.Then pergi Dataran Pahlawan pulak sebab nak naik Taming Sari.



Harga pun bolehla sebab pergi hari biasa. Nak hrga murah,tunjukkanlah mykad serta mykid anda.


 Masa aku naik macam orang gila.Dahlah aku ni penggayat,pastu dia naik laju gila.Dengan aku menjerit sebab tahan takut,mak aku pulak memang takut tinggi.Jadi pejam mata erat erat jelah. Hahaha.Lama lama aku dah okey.Boleh buka mata.




Ketinggian entah berapa puluh meter



Abah kenapa pejam?


Pastu gi heritage gallery,beli makanan,keychain ke entah pape.Pastu aku sakit kepala. Dari Melaka sampai balik rumah angkara perut masuk angin.Singgah jap dekat RNR solat then makan dekat Kluang tapi aku makan sikit gila je.
Balik rumah terus tidor.Hahahaha.Sampai rumah dalam pukul 12.00 pagi.

Walaupun aku sakit,tapi best sangat.Bukan selalu nak pergi jejalan macam ni.ALLHAMDULLILAH Allah bagi rezeki dekat keluarga aku.

kbye.