Wednesday, 16 July 2014

Wah! Cantiknya Tudung!

Assalammualaikum
Amacam puasa?OK?Kalau OK,allhamdullilah.

ntah siapa punyalah ni.
Pinjam sajer,rembat gogle
So,hari ni khai nak cerita pasal manusia.Tajuk entry tu acah acah jerk.hahaha
Kitalah manusia tu.Takkan alien plak kan.Hari ni cakap pasal amanah manusia.Amanah adalah suatu perkara yang berat untuk dipikul.Kelak nanti kita tak tunaikan amanah bakal disoal oleh ALLAH kelak.

Bagi Khai,amanah itu sangat penting.Tanggungjawab pun sama.
Khai buat entry ni sebab teringat kata kata abah,yang abah pesan masa hari tu.Abah kata...

Bila diakhirat kelak,kita akan disoal,adakah kita laksanakan tanggungjawab dan amanah kita.Bila kita dah nak masuk syurga,saudara kita,kakak,abang serta sesiapa sahaja akan menuntut segala hak.
Lebih kurang cam tulah abah cakap kat Khai.Khai tulis entry ni sebab tanggungjawab Khai sebagai seorang ISLAM.Khai tak nak disoal diakhirat kelak yer.Khai tak nak pahala Khai dirembat oleh orang lain.Khai tak alim,Khai tak baik,Khai cuma manusia yang tau buat dosa sahaja.
Bila ditarbiyah baru insaf,tapi kejap jerp insaf tu.Tak bertahan sampai sebulan.Kah!

SOLAT adalh perkara first akn disoal di akhirat.
Jika ibu bapa kita,kawan kawan etc.... tidak menegur supaya kita suruh solat,diakhirat nanti ibu bapa kita disoal.Mengapa kau tidak menyuruh anakmu/rakanmu supaya menjalankn ibadah solat?
Tang apa kita nk cakap kat ALLAH?
Jadi tunaikanlah solat supaya ibu bapa kita tidak masuk ke neraka akibat oleh kita.

AURAT kena jaga wahai kaum wanita.Tak lupa juga kaum lelaki.Kaum lelaki tu,biar seluar tu jangan singkat.
Kalau pakai tudung,biar labuh jangan atas dada.Kan tak manis kalau lelaki nampak.Baju jangan ketat,jangan pakai legging.Jngn lupa stokin yer.Kaki tu pun aurat gak.
Trend budak budak skng*mcam aku dah tua sngt* suka pakai baju ketat/tudung singkat.
Kenapa perlu ditunjukkan kepada kaum lelaki.Bukan laki yang tengok tu dapat dosa sorang,anda pun dapat dosa.Nauzubillah.Mintak dijauhkan.

PERGAULAN antara lelaki dan perempuan pun ada batasnya.Kita sebagai perempuan pun kena jaga maruh.Siapa kata kita tak leh bergaul.Boleh aje.Tapi pastikan jarak anda dengan kawan lelaki sebanyak 2 meter keatas.Kalau bual bual tu ramai ramai sikit.Lagi bagus.

Ok itu sahajalah.
Kita ni sebagai perempuan senang nak masuk syurga.TAPI nak masuk neraka tu pun senang.
Selagi kita ikut cakap mak ayah,suami*jika telah berkahwin* dn ALLAH,insyaallah senang masuk syurga.
Mudah mudahan kita semua tergolong sebagai ahli syurga.

SYURGA ITU MAHAL,
NERAKA ITU MURAH
SEBAB TU
BUAT BAIK SUSAH,
BUAT JAHAT SENANG.

Assalammualaikum W.B.T





Tuesday, 8 July 2014

PENGUMUMAN PENTING :)


belum join? tekan banner.
Hadiah menarik tau.


PERHATIAN KEPADA PARA PESERTA.
Assalammualaikum
Disini ada pengumuman penting.
sangat penting sebenarnya.
Ok,memandangkan saya ckp GA ini akan terbatal jika kurang 45,tapi setelah fikir masak masak,saya telah menukarkan syarat nya.
Saya akan tamatkan GA ini 19 Julai juga walaupun peserta kurang 45 orang,sebab korang dh follow,apalah,itulah inilah.Jadi untuk bersikap adil lagi saksama saya tetap akan tmatkan 19 JULAI walaupun peserta kurang 45 orang.

Tapi kalau kurang,korang tak akan dapat makeup case ni yer.
sebab sponser makeup case ni kata,dia BERHAK MENARIK BALIK HADIAH YNG DISPONSORNYA JIKA PESERTA KURANG DRPD 45 ORANG.


Sekian terima kasih.
Happy blogging.Siapa suka shopping tudung angkat tangan!
Sebab kakak saya ada jual wideshawl and tudung bawal yang superb.
Harga murah gileooo serta ada FREE GIFT yang menarik tertarik kau memang deboomm.
Nantikan next entry yer.
hehehe