Thursday, 26 December 2013

Cara Pemakaian Tudung Yang Betul

Khamis
26 Dec 2o13

Hai korang hari ni aku nak cerita pasal PEMAKAIAN TUDUNG YANG BETUL
Zaman sekarang ni dah banyak dah setail tudung.Yang berbelit lah,turban lha macam macam senang cakap.OK.Korang pakai tudung kan?Pakai kan? Cer tengok setail apa korang guna.Belit belit sampai sesak nafas?Atau belit belit sampai tak tutup dada? opsss~So,macam mana tu?Pakai tudung,tapi tak sempurna.Sekarang ni orang pakai tudung tapi tak sempurna.Aurat wanita adalah tutup semua,kecuali kedua tapak tangan dan muka.Tapi sekang ni orang tak hiraukan dah.Yang penting gaya tudung yang menawan tanpa menghiraukan aurat yang sudah ditetapkan oleh ALLAH.You're wrong lady. :') Bertudung itu baik,tapi tukarlah stail tudung anda tu.Labuhkan depan belakang.That's more better.Ok disini orang ada berapa tip cara pemakaian tudung dan baju yang betul.Buat pelan pelan yer

  • Pakai stokin
  • Pakai handsock
  • Pakai baju yang labuh,longgar dan tidak jarang
  • Cuba pakai seluar slack
  • Tudung yang panjang dan tidak jarang.
Ok,itu jelah orang boleh bagi.Kita nak berubah,hiraukan 'langau' yang berada di sekeliling anda.Ok kalau dah pakai tudung labuh,better pakai purdah.Siyisli.Aku suka tengok orang pakai tudung labuh dan berpurdah.Tenang je tengok mereka.Sedap mata memadang.Bagi orang yang tak pakai tudug tu,cubalah perlahan lahan berhijrah.InshaAllah jika anda berhijab anda akan rasa tenang dan selamat.
















Lagi satu tolong jangan pakai LEGGING Tau tak legging tu membalut aurat.Dahla ketat.Tak ke malu bontot awak tu tu nampak.Nampak bentuk spender  tu.Murah memang murah.Tapi fikirkan dari segi aurat.





Ok sampai sini jer entry kali ni.Sorry kalau ayat aku ni kasar.Aku tahu aku bukan insan sempurna.Doakan aku supaya aku pakai tudung labuh.Aku tulis entry ni pon aku dah cermin diri sendiri.Aku tak menutup aurat dengan sempurna.k bye.

Thursday, 19 December 2013

Cuti Sekolah~


Assalamualaikum
Hai korang.Hari ni tak ada cerita yang best pon sempena cuti sekolah ni.Hai.. rasa macam tak sabar je nak naik sekolah.Tak sabar nak jadi akak form 2.hehehehehe *gonjeng*.Cuti sekolah ni aku pergi Tg Leman dengan KL.Ok lah tu daripada duduk terperap kat dalam rumah.Lepas balik dari KL ni aku tak tau nak wat benda.Bosan teramat!!!!!!Bangun pagi, mandi,on internet,makan,tengok tv dan sebagainya.Kekadang tengok Running Man.Argh!Aku nak buat benda lain lha!Bosan tau buat benda yang sama jer tiap tiap hari.Boleh sakit jiwa ang tau dak?Hurm...tapi kira bersyukur lah gak dapat gi jejalan kan?Allhamdulliah~
Cerita pasal barang sekolah,semua dah setel beli buku belom lagi.Next week 24 haribulan.Dah nak menjejak tahun 2014 ni.Tak lama lagi dah nak kiamat.Banyak benda pelik berlaku.Contoh macam salji dekat Mesir,Syria and so on lagi.Aku baca dekat suratkhabar ada salji sebab dibawa oleh taufan Alexa?Argh aku pun tak pasti nok.Ada hadis cakap akan kiamat jika tanah Arab menjadi subur.Lebih kurang gitulah bunyinye.Cer cari sendiri.Dengar cerita dekat Vietam pun ada.ea?betul ke tidak.Itu semua kuasa ALLAH.Kun fayakun.Oklah sampai di sini saja.adios!

Suka betul si Joo Won ni.hehehehe







Monday, 9 December 2013

Happy Birthday Mak!





Hai.Hai.
Bersua kita lagi hari ni.Hehehee.Hari ni orang nak cerita pasal birthday mak aku.8 Dec.Semalam punya cerita.Haih tak beli hadiah untuk mak.Tapi tak pelah yang penting doa.Malamnya satu family dengan mak cik dan pak cik aku pergi makan ikan siakap.Heehehee mak aku belanja.Itu je yang termampu.Nak bawa gi pizza hut mana ada duit.Mak bapa aku jadi kuli kepada diri sendiri.Ok bersyukurlah kan asalkan dapat makan.*Makan jer*So,malam tu kita orang pun makan makan.Tapi sesi potong kek tak ada sebab kek tak ada.Mak aku kata tak payahlah nak kek.Hei...baru je nak tibai semua kek yang ada.Birthday mak aku ni pon baru teringat sebelum birthday mak aku.Itu pun mak cik aku ingatkan.LOL.Ok lah sampai sini jer.Pendek bebeno entry kali ni sebab tak tau nak tulis apa.

"Happy birthday ma,semoga panjang umur dan murah rezeki.Sihat sihat selalu dan sentiasa ceria.I love you ma."
by:Anakmu yang tercinta. 



p/s:Gambar malam tadi tak ada.Pakai je gamba yang ada.