Friday, 21 July 2017

Mengeluh



Assalamualaikum le people(s)









Ye, aku tahu sudah berzaman aku tak update blog sebab aku takde laptop and busy.

(ceh,macam busy angat je aku ni.lol)

Since last month and this month aku dah mula rasa betapa hecticnya hidup aku.

dengan extra class,assigment,homework segala tok nenek yang ada berjalan dalam 2 bulan ni.And of

 course benda ni akan terus berjalan sampai aku dah nak exam.

Dalam dua bulan ni jugalah,aku dah mula rasa stress,dengan homework yang berlambak sampai 

kadang kadang tak sempat nak study and bersocial sebentar di media social 

mahupun game.

Tapi korang tau sebagai seorang pelajar form 5 yang akan mengambil exam SPM pada tahun ni

setakat manakah kebenaran itu semua???

Yup,half of them are truth but on the other side it doenst truth.

What i can see is,we still have times to play around,tak struggle lagi even dah nak trial

still ada masa nak baring baring,tapi dok mengeluh

"banyaknya homework"

"penatlah"

"susahnya topik ni" 

in the end kau tak study topik tu.

Aku tau,sebab aku pun mengalaminya.

Dalam seharian harian ni,kita dok mengeluh sampai lupa dengan nikmat Allah

Kadang kadang kita lupa betapa orang kat luar tu nak sangat benda yang kita keluhkan contohnya 

sekolah,makan tak sedap,penat sebab kena kerja etc.

Haiya banyak sangatlah kita keluh tiap tiap hari.

Aku pun macam tu juga,selalu sangat mengeluh dengan school,trial dah nak dekat dan paling 

terkejutzzzzz

 -ceh konon tekejut sangat sampai letak 5 z ,poyo-

(-_-)

but,what i've done?

study?

nope

dalam seminggu berapa jam aku study? paling paling max pun aku rasa 14 hour

tapi berkualiti ke?

kejap makan,main phone,berangan

manalh nak dapat.

aku ambik 9 subject,ada subject killer iaitu biology and chemistry

but,aku tak nak pun nak study hard and smart utk dua subject tu,pastu tak dapat jawab anggap diri 

kurang bijak

padahal malas dan banyak mengeluh

aku percaya kepandaian ni disebabkan oleh kita rajin,dan FYI pandai itu tidak boleh diwarisi

sebab ianya variasi selanjar dan di pengaruhi oleh persekitaran

-tetiba masuk bio pulak-

melainkan kau gifted.

HAHAHAHA

So,the conclusion are...

kau rajin kau pandai

kurang mengeluh,hidup tenang 

sebab kau appreciate everything you have in your life


Toodles


*bila aku type entry ni,tetiba kena batang hidung sendiri
Tak perlu utk tunggu diri perfect baru nak tegur orang,
tegur orang dan perbaiki diri kita*


Tetiba entry kali ni serious plak,mungkin aku stress kut bila dapat tau yang trial 6hb August nanti

Saturday, 22 April 2017

randomness again



Assalamualaikum and hai people.

Since I stay a few nights at my bestfriend's house,I borrow her computer for a while and write new

 entry.
This evening around 5 pm, i will heading to my house since weekend is over and you know what is

 that mean

That's mean tomorrow is school day

*internalscreams*
But my homework still not finish yet and I did not do any revision because of homework.
Sobs
Okey,that is just a little random rant from me since i do not want a short entry
lol
Did you play any sports?
Me?
Yes I do.
I'am playing badminton because that is the easiest sport that i only know
*idonthaveanytalentinsportsthatswhyiamfat*
But now i playing volleyball for the first time in my life
I am so proud of me because i do a thing that i never do before
My karpus area feel hurt because i still not use to play it
At first,I thought they will laugh at me because failed to serve the ball.The ball did not passed the net.
But I AM WRONG,my club member taught me to serve the ball.
>_<




The reason why i joined volleyball because of

HAIKYUU

I am such a otaku freak


I am very inspired with Haikyuu,because they played volleyball with passion.And I thought,thats

gonna be great if I joined volleyball club since it is my last year of high school.

even i do not know how to play volleyball well,but i want

to try something new and make some good memories before i leave my high school.

:D

Oh,yesterday I got forth place in Pertandingan Gubahan Bahan Terbuang.

Allhamdulilah

I never thought me and my bestfriend will win because you know,

ok bye

Friday, 3 March 2017

I'm Still Alive



Assalamualaikum people

I'm still alive

but

I dont any time to update my blog because I'm super busy with my study

actually,i dont have any laptop.I mean my very own.lol

As you know i take SPM this year

[shotmyheadplease]

Well,aku update blog baru hari ini

Entry berunsur WELCOME 2017,PLEASE BE NICE WITH ME BLA BLA BLAA

pun aku tak buat

-_-

To be honest,I'm in the middle of examination week

[wishmegoodluck]

There is still one day for exam to over

Okay since i have a little time to type an entry.let me tell you what the favorite thing that i'm in right now

Well,right now i'm very in with journaling 

I mean bullet journal to be spesific

I'm very enjoy to  do it

Maybe one day i will show you my bullet journal

I'm beginner with all this stuff and my handwriting not so flattering at all

Because i'm very enjoy to do it,so it doesnt concern me at all

Okay,i got to go right now because i need  to read a book for my exam on this Sunday

Byeeeee,adioss