Wednesday, 2 November 2016

Alkisah di petang hari



Assalamualaikum

alkisah di petang hari

ceritanya begini
*ehem ehem*

Aku order barang skincare kat Hermo

Harga not bad dan cara bayar pun senang.

Lalu aku pillihlah MolPay sebagai cara untuk bayar barang aku yang aku order tu

Beria

Gila

K

Pada hari ini lepas balik sekolah aku terus suruh abang aku bawak gi 7eleven

Lepas abang aku hantar adik aku gi sekolah agama

terus gi 7eleven

Bayangan untuk dapat barang yang aku idamkan dah terbayang kat otak

Tak sabarnya

Nanti bolehla hilang eyebag gan blackhead bagai ni

Angan angan,

Delusion

bak kata orang putih

:')

Sesudah sampai di 7eleven terus tanya akak cashier

Kak kat sini ada bayar MolPay?

Aku bertanya dengan penuh harapan

Cuba tengok kat depan tu ada tulis Molpay tak?

Aku pandang ke cermin pintu kedai

Molpoints

.
.
.
NICE GILA BAK ANG

"Ok kak,terima kasih"

Terus aku keluar dengan harapan musnah

Abang aku kata bayar kat bank jer

Tengoklah kalau ada masa ke tak

Lalu aku balik rumah dan cancel order

Buat order baru

Kali ni guna manual transfer pulak

TAPI

YANG AKU 

TAK PUAS HATINYA

Akak 7eleven tu jawab pertnyaan aku dengan nada sarkastik

Maaflah tuan puan,saya punya sekeping hati ini sangat rapuh...

Sambil keluar 7Eleven sambil bermonolog

"Bukan semua 7eleven ada MOLPAY ke?Ke aku ni bengap sangat,tapi kat tempat bayar tu ada tulis Molpay"

Aku pantas membuat keputusan baru untuk bayar guna manual transfer

Aku tak suka

sebab 

bank jauh

walaupun bukan aku yang drive 

:p




4 comments:

ANIS NABILAH said...

aik peliknya , anis pun rsa mcm ada perkataan molpay tu kat 7e

TheKhairina said...

@ANIS NABILAH Kan,saya rasa kat semua 7eleven ada molpay.Ke 7eleven kat tempat saya takde sebab kawasan luarbandar dan terceruk di dalam hutan :p

Shafuhan Smab said...

hu hu tak suka jugak org jawab soalan kite cemtu, servis pelanggan kan leklok sikit tak luak pun adab , btw ada rezeki kat lain le tu awak =D

Syahindah ms said...

Cara akak tu macam..... Hati tisu mcm saya ni pun kekadang tersentuh juga hati . haha