Thursday, 26 May 2016

Drawing Addict


Assalamualaikum n oyasumi gaissss.

Well,tbh aku baru habis exam hari ni.Hari ni exam sivik jerr so aku tak pergi sekolah pun.lololol.Well aku nak pergi sekolah tapi malam tadi aku stay up sampai pukul 2 pagi then aku sedar yang bapak aku kejut dah pukul 7.29 pagi lepas tengok jam kat laptop. Dahlah aku rabun pastu mamai tak jelaslah aku nampak nombor tu.

Jawabnya i tak pergi sekolah la.Hahahaha.Lepastu mak aku call, dan bebel. -_-
Wei aku tak expect yang aku akan bangun lambat sebab biasanya aku stay up sampai pukul 3a.m pun still boleh bangun.

Mujurlah sivik jer,kalau biology? Hermm kirim salam jelah.

Back to the topic,aku nak cerita sikitlah pasal hobby baru aku//drawing\\
Well,aku baru start drawing December 2015 means last year.But sebelum tu aku pernahlah belajar dengan kawan aku masa tahun tu juga.Ermm,tapi aku stop belajar lukis dengan dia sebab susah and aku tak suka cara dia ajar aku,lols

So I decided to learn it by myself aka self taught.Bukak youtube tengok cara orang lukis.First time lukis memang ermmm,,, wth aku lukis ni. *facepalm*

But yeah sekarang adalah improvment sikit and i proud with it even my drawing tak sematching dengan kawan aku tu.




Masa aku first time lukis ingat semudah yang disangka,rupanya penuh dengan liku.Ko bayangkan aku nak lukis bulat pun failde lagilah nak lukis entire body.Hermmm,mujurlah orang yang komen kat youtube tu baik hati,dia bagi link tutorial lukis circle,sound funny right?But yeah ada sesetengah ppl yg tak beberapa terror lukis circle termasuk aku.Hahaha

Yang atas tu kira paling latest aku lukis.Sebab aku ada exam bulan ni but now im free!
Tapi aku fikir melukis ni hobi yang murah,but.... yeahhhh jauh dari sangkaan aku.Bila sensei(s) aku kat instagram post barang barang lukis diorang terus aku tarik napasss. Search kat internet nak pengsan aku.Can you imagine one copic marker rm 14.90? but i consider it as rm 15.And prismacolour rm 300+ lepas checked kat lazada.

Maka aku terus aku beralih kepada faber castell sebab aku tengok kat youtube ada orang colour guna faber castell cantik wooo.


Kalau nak melukis ni memang kena banyak bersabar,need a lot of practice.Aku nak bagi nasihat pun tak layak sebab aku lukis pun tak cantik lagi.Tapi thats the true.

Oklah guys,bye bye
chiouuuu

2 comments:

Hana Rae said...

ahahahahaha copic memang mahal seyhh XDD btw saye pun jeles tengok orang pandai melukis ni >,< you did a good job anyway! :D

TheKhairina said...

@Hana Rae hahaha,saya pun jeles juga.nak pengsan tengok harga copic tu kat internet.btw thank you ^^