Monday, 16 November 2015

LONELY







Assalamualaikum and ohaiyok!


Today mood aku agak down sikit sebab 2 keping gambar jer!
BTW aku nak cerita pasal kawan.Aku dari dulu memang tak pernah ada kawan baik yang last longer even for one year(?). Siriyesly,takde.Aku memanglah jenis yang suka meng-forever alone-kan diri sendiri,sebab aku memang suka sendirian.

Tapi dalam sendiri sendiri aku gak,aku pun nak ada bestfriends.Cukuplah seorang,that's more better maybe(?)Aku bukanlah antisocial,malah social juga sebab selalu update blog and instagram (@airinkhdin) kekekekeh,itulah salah satu buktinya.

Sebab bila aku ada bestfriends yang ramai,in the end aku yang suffer,sebab aku pernah ada experience yang banyak untuk situasi cemmni  berbanding pengalaman aku untuk bercinta.Aku bercinta sekali jekut,lepas clash,menangis tak hengat doniaaaaaaa~lololol.
Pastu gua serik untuk bercinta kerana takut berkabung selama beberapa tahun.Hermmm..
Reason accepted.

Mula mula,seghonok dapat bestfriends baru sebab asyik silih berganti setiap tahun.Bila dah dapat circle group of new bestfriend,expectaction aku sangatlah tinggi dan berharap bahawa persahabatan ini akan last longer sampai bila bila.
But in the end~~~ Diorang yang last longer bukan aku.lololol
Pergi hang pun diorang tak ajak aku,memang patah seribulah hatiku.

"Alah pergi hang je pun"

Bagi akulah,ni pendapat aku,pendapat korang aku tak tau,hangout pun satu benda yang patut di bagitau.Memanglah nampak kecik kat mata korang,tapi cuba imagine~cublah,tengah syok syok mengscroll kat instagram,tetiba TERNAMPAK bestfriends kau tengah hangout reramai dengan caption

Hangout with them

Tapi kau tak tau bahawa diorang pergi keluar sesama.

Bagi akulah,ni ke bestfriends?????? Come on,bestfriends kalau nak buat sesuatu mesti bagitau kan.

Dari dulu lagi aku asyik dok terpikir,aku ni annyoing ke?Gedik ke?Jahat ke? sampai takde sorang pun nak kawan dengan aku.

Aku admit,emang perangai aku agak anyoing,manja,suka gurau kasar,mencarut.Kalau perangai aku tak betul,please tegur aku,ubah cara aku.That's why i need bestfriends,to guide me.Aku faham,cara ku ni mungkin orang tak suka.Sebab dah banyak kali terkena,aku end up,biarlah aku sorang sorang.Takde kawan pun kau masih boleh move on kan?
Itu selalu aku cakap dekat diri aku.Aku cuba tak tunjukkan apa dalam hati aku kat orang ramai.Aku simpan dalam hati.




Selalu pujuk hati sendiri tabahlah khai,sabar jelah.Tapi last last air mata aku berjurai juga.Aku pun nak rasa macam orang lain ada bestfriends.Kawan kawan aku memang jarang nak bual panjang panjang dengan aku,I dont know why???Hari hari kat kelas aku ilek jekan muka tu.Cuba senyum,sebab aku tahu,aku ni memang pesen susah nak senyum.


Lagi sadis bila aku cuba story,memang sah tak layan...Aku diam jelah,kalau diorang tak layan,tapi dalam hati memang berdentum guruh semua.Sebab tulah aku buat blog,sebab aku tahu dalam dunia realiti memang takde siapa nak dengar.Aku memang tak pandai nak luahkan perasaan macam ni kat orang.Memang simpan jelah pahit hempedu tu semua.

At last,aku malas nak layan orang sekeliling aku.Penat nak puaskan orang.Sedih betul.Aku antara orang selalu dipinggirkan,orang last tahu,pilihan kedua.Sadis betul.Bab kena pinggir tu tkyah cerita,memang dah lali.Malas nak layan,tabah jelah hati ni.

Aku bajet kuat,tapi aku lemah,hati kertas.Hahahaha.Ngaku jelah Rin~

Pain makes ppl changes,obvs me


Oklah,bye.






2 comments:

Firzanah Azhar said...

Hi don't be sad. I feel like that too and I think everyone does. hmm, bab hang tak ajak tu saya pun pernah kena. bestfriend? tak pernah anggap diaorg mcmtu sbb susah lah nak ever lasting kan. so setakat close friend tu yelah. rehat, jalan2 sesama kat sek. basically time teenager ni lah kita nmpk mana kawan yg sebenar dan kawan makan kawan. so stay strong ya!

alia azman said...

kita tengah sare rasa yang sama..sedih..sakit..semua tu sangat perit kan.rasa mcm lifeless pon ada gakk...kawan sebenarnye x perlu ada ramai2..sebab by the end of the day mesti akan ada yg tikam belakang..

kita tgok org lain kawan cam happy je kan??jangan terkejut kalau antara yg happy2 tu still ada yg mengutuk kita..tu normal laa mulut manusia..biar x bnyak kawan..dr bnyak kwn..tp emmmmm....(fham2 lahh)hahahahah

kalau ada tips move on..share ngn kita okeyy..

http://blackmakesweet.blogspot.my/2015/11/the-worst-16.html