Tuesday, 3 November 2015

Kenapa Lelaki Anggap Perempuan Ni Complicated



Assalamualaikum.

Aku dah faham sangat kenapa lelaki ni anggap perempuan sebagai makhluk complicated,sebab cik punya blog ni pun tergolong dalam mahkluk complicated tu. *gelakkepit*
Kadang kadang aku pun tak faham dengan kaum sejenis aku ni.Ha kalau yang ni jenis complicated tahap mintak pelempang.

OK,whatsoever,lets cekidout.

1.Situasi bila di kedai makan.

L:You nak makan apa?
P:I ikut you jer.
L:Ok,I nak makan chicken chop.
P:Tapi,I tak nak makan chicken chop.
L:Habis tu you nak makan apa?
P:I ikut you jer. (sambilbuat mukatakbersalah)
L:...

2.Situasi beli baju di kedai baju.

P:Biy,you rasa mana cantik?
sambil menunjukkan baju peplum dan blouse.
L:I rasa baju blouse tu cantik.
P:Tapi I rasa baju peplum ni cantik.
L:Dah tu kenapa tanya biy?!(sambilbuatmukabengang)
and again buat muka tak bersalah.huhuhu.

3.Ketika bergaduh.

P:You jangan cakap dengan I lagi.
L:Tapi you...
P:Argh,I tak percayakan you.

Setelah beberapa hari si lelaki tidak mesej si wanita.

P:You kenapa tak mesej I?!
L:Habis tu you kata jangan cakap dengan you.I ikut jelah.
P:You ni memang tak memahami I.
L:@#)*^^*(!&%

4.Ketika lelaki tak pujuk perempuan padahal ada perkara lagi penting nak buat.

P:You kenapa tak pujuk I?You memang dah tak sayangkan I kan.(bebeldanbebelsampaibertarah telinga)
L:Tapi,I ada kerja penting nak buat.
P:Argh,kerja you tu lagi penting dari I ke?
L:Tapi...
P:I benci you,menci menci!
L:!@*^&^^*)!




Hahaha,itu jelah yang aku mampu bagi contoh.Melalui contoh aku bagi tu,korang dah tau kan apa yang complicatednya insan bernama perempuan ni.Hahahaha.

Harap mudah terhibur.
kbye!




4 comments:

ros nordin said...

betul la tu kot..hahaha ;)

ezza said...

huhu..kita sebaya folo me back?

http://fiazdiary.blogspot.my/

Lenne Zulkiflly said...

sometimes perempuan nak manja2 sebenarnya hihi tu yg merajuk sampai berapa hari tak mesej :D

Nur Nadia Mohamed Zamri said...

Airin good tarbiah
Hehehe
Hope you will always success
Amin