Saturday, 21 November 2015

Anime Review: Kaichou Wa Maid Sama


Nah ambik setepek!






Assalamualaikum and moshi moshi!


Hai,hari ni aku malas nak speaking sebab sekarang i feel little bit sluggish.Heh,no i'am not.Malas sebenarnya.Huhuhuhu
Aku nak cerita sikit pasal anime ni.Weh anime ni siyes best!Nilah anime first aku tengok,lepas tu terus jadi otaku terus.hrmmm hmmm.Ok plus dia punya hero catching my eyes,hensem namateyyy!


SINOPSIS

Synopsis

Being the first female student council president isn't easy, especially when your school just transitioned from an all boys high school to a co-ed one. Aptly nicknamed "Demon President" by the boys for her strict disciplinary style, Misaki Ayuzawa is not afraid to use her mastery of Aikido techniques to cast judgment onto the hordes of misbehaving boys and defend the girls at Seika High School.
Yet even the perfect Ayuzawa has an embarrassing secret—she works part-time as a maid at a maid café to help her struggling family pay the bills. She has managed to keep her job hidden from her fellow students and maintained her flawless image as a stellar student until one day, Takumi Usui, the most popular boy in school, walks into the maid café. He could destroy her reputation with her secret... or he could twist the student council president around his little finger and use her secret as an opportunity to get closer to her.

MINE VERSION

Ayuzawa Misaki ni president sekolah.Sekolah dia tu ramai lelaki dan ramai budak lelaki tak sekolah dia tak suka Misaki ni sebab garang gila.Misaki ni keluarga dia miskinlah aku cakap,so dia kerjalah sebagai waiter kat cafe ni,jadi maid.Hahaha comel kut.Dia tak nak bagitau sesiapa pun sebab takut reputasi dia kat sekolah jatuh.One day si Usui ni tahu dia ni maid kat cafe tu.So si Misaki ni risaulah si Usui ni bagitau semua orang.Usui ni kira hotlah wei.Hot jugalah aku bila tengok anime ni.lolPastu si Misaki selalu cakap si Usui ni bloody hentai (Pervert)Kena tengok kalau nak tau tang apa dia hentai..Akhirnya diorang pun jatuh cinta.Aku malas nak cerita pepanjang,korang kena tengoklah senang cerita.Once again,halangilah adik adik anda tengok cerita ni sebab ada part kiss,pesanan khidmat masyarakat oleh Airin-chan.ok,aku tau aku nak bajet comelss senanya. 


Kalau siapa pernah tengok cerita ni fahamlah apa maksud gambar tu.hehehehe

BTW aku tak pernah baca manga anime ni sebab aku malas,and aku harap sangat ada season 2.


Released: Oct 2013
Status: Completed

Nak tengok atau download?
Meh sini. 


Oklah bye,
Esok aku ni pi KL so takde postlah sampai hari Selasa ni.Bye!


Thursday, 19 November 2015

My Skincare Product :D



My kawaii badass Yukine :D

Assalamualaikum and moshi moshi to all cutie and handsome fairies :D

Today,i'm gonna share you about my skincare routine.Hahahaha,I write this entry because I'm shoooo bored thooo.
Well,my skincare routine just simple and dont use a lot of product because i'm so POKAI to buy it *sobsob*
Yeah you know a girl should concern about their skin because you dont the shetzzz of pimple bermaharajalela at your face.I know that feeling dude.Lol.It's important to make sure your skin always shine bright like a diamond.


Click for tumbesaran
So this is what I use for my everyday routine.I'am a loyal user of Safi Balqis because i dont know what the best product for cleanse and toner.Please suggest me guys!
For peeling I'am using Nature Republic Lemon Peeling Gel Wash.It's effective to get rid off my dead skin cells.When i using it to my face i was like YA ALLAH KOTOQ GILA MUKA AKU! Seriously u should buy it right now.InsyaAllah i will review this product if i not lazyyyyyy.lololol.

For moisturizer(akuejabetulke?) I'am using Nature Republic Soothing Aloe Vera. Allhamdullilah my scars finally fade.I just bought i recently.Once again,you should buy this because it's so awesomeeee you know?!

I have panda eyes but i so sad because i dont cute like the fluffy panda.So to overcome this problem i bought Garnier Brigthening Eye Roll On.I just accidently to write Gardenia.Huhuhuhu. Pathetic .My eyebag finally beransur hilang dan aku harap kau tak kembali lagi.Ever forever.Since form 1 i have terrible panda eyes and iam shoo lazy to concern about it.When i'am turn 15 this year i more concern to take care my face,body and healthy. ;)

Lastly for my AngelinaJolie  cute lips(lol) im using Seba Med Lip Defense and the result totally wow.Now my lips more smooth and always moisture.No more cracking ang uglehhh lips.Hahahaha.Finally you get lost from my lips.*evillaugh*



See I told you i have ugly eyebag.Hurmm so sad.Please dont trust the picture i'am not flawless like that it just camera trick.If you see me in real world you gonna say astaghfirullah .Hahahaha just kidding.

Bye!


Sorry for my bad english.I just want to write my entry in english confidntly.Hahahaha













Wednesday, 18 November 2015

Fear

Kaneki Ken <3


Fear to face the fact.
-You must accept the fact and don't ever give up.

Fear to losing someone you love.
-It's hard,but you must move on

Fear to be alone.
-Its okay to be alone.

Fear to fight.
-Stand and struggle to fight

Fear to rise.
-Be brave.

Fear to tell the truth.
-Don't fear for justice.

Fear to be yourself.
-Just proud of yourself because you're unique




Don't fear and trust yourself.

Don't make fear drag you down but make you rise.

Sorry for my english,but i want to write my entry in english confidently.Hahahaha










Monday, 16 November 2015

LONELY







Assalamualaikum and ohaiyok!


Today mood aku agak down sikit sebab 2 keping gambar jer!
BTW aku nak cerita pasal kawan.Aku dari dulu memang tak pernah ada kawan baik yang last longer even for one year(?). Siriyesly,takde.Aku memanglah jenis yang suka meng-forever alone-kan diri sendiri,sebab aku memang suka sendirian.

Tapi dalam sendiri sendiri aku gak,aku pun nak ada bestfriends.Cukuplah seorang,that's more better maybe(?)Aku bukanlah antisocial,malah social juga sebab selalu update blog and instagram (@airinkhdin) kekekekeh,itulah salah satu buktinya.

Sebab bila aku ada bestfriends yang ramai,in the end aku yang suffer,sebab aku pernah ada experience yang banyak untuk situasi cemmni  berbanding pengalaman aku untuk bercinta.Aku bercinta sekali jekut,lepas clash,menangis tak hengat doniaaaaaaa~lololol.
Pastu gua serik untuk bercinta kerana takut berkabung selama beberapa tahun.Hermmm..
Reason accepted.

Mula mula,seghonok dapat bestfriends baru sebab asyik silih berganti setiap tahun.Bila dah dapat circle group of new bestfriend,expectaction aku sangatlah tinggi dan berharap bahawa persahabatan ini akan last longer sampai bila bila.
But in the end~~~ Diorang yang last longer bukan aku.lololol
Pergi hang pun diorang tak ajak aku,memang patah seribulah hatiku.

"Alah pergi hang je pun"

Bagi akulah,ni pendapat aku,pendapat korang aku tak tau,hangout pun satu benda yang patut di bagitau.Memanglah nampak kecik kat mata korang,tapi cuba imagine~cublah,tengah syok syok mengscroll kat instagram,tetiba TERNAMPAK bestfriends kau tengah hangout reramai dengan caption

Hangout with them

Tapi kau tak tau bahawa diorang pergi keluar sesama.

Bagi akulah,ni ke bestfriends?????? Come on,bestfriends kalau nak buat sesuatu mesti bagitau kan.

Dari dulu lagi aku asyik dok terpikir,aku ni annyoing ke?Gedik ke?Jahat ke? sampai takde sorang pun nak kawan dengan aku.

Aku admit,emang perangai aku agak anyoing,manja,suka gurau kasar,mencarut.Kalau perangai aku tak betul,please tegur aku,ubah cara aku.That's why i need bestfriends,to guide me.Aku faham,cara ku ni mungkin orang tak suka.Sebab dah banyak kali terkena,aku end up,biarlah aku sorang sorang.Takde kawan pun kau masih boleh move on kan?
Itu selalu aku cakap dekat diri aku.Aku cuba tak tunjukkan apa dalam hati aku kat orang ramai.Aku simpan dalam hati.




Selalu pujuk hati sendiri tabahlah khai,sabar jelah.Tapi last last air mata aku berjurai juga.Aku pun nak rasa macam orang lain ada bestfriends.Kawan kawan aku memang jarang nak bual panjang panjang dengan aku,I dont know why???Hari hari kat kelas aku ilek jekan muka tu.Cuba senyum,sebab aku tahu,aku ni memang pesen susah nak senyum.


Lagi sadis bila aku cuba story,memang sah tak layan...Aku diam jelah,kalau diorang tak layan,tapi dalam hati memang berdentum guruh semua.Sebab tulah aku buat blog,sebab aku tahu dalam dunia realiti memang takde siapa nak dengar.Aku memang tak pandai nak luahkan perasaan macam ni kat orang.Memang simpan jelah pahit hempedu tu semua.

At last,aku malas nak layan orang sekeliling aku.Penat nak puaskan orang.Sedih betul.Aku antara orang selalu dipinggirkan,orang last tahu,pilihan kedua.Sadis betul.Bab kena pinggir tu tkyah cerita,memang dah lali.Malas nak layan,tabah jelah hati ni.

Aku bajet kuat,tapi aku lemah,hati kertas.Hahahaha.Ngaku jelah Rin~

Pain makes ppl changes,obvs me


Oklah,bye.






Tuesday, 3 November 2015

Kenapa Lelaki Anggap Perempuan Ni Complicated



Assalamualaikum.

Aku dah faham sangat kenapa lelaki ni anggap perempuan sebagai makhluk complicated,sebab cik punya blog ni pun tergolong dalam mahkluk complicated tu. *gelakkepit*
Kadang kadang aku pun tak faham dengan kaum sejenis aku ni.Ha kalau yang ni jenis complicated tahap mintak pelempang.

OK,whatsoever,lets cekidout.

1.Situasi bila di kedai makan.

L:You nak makan apa?
P:I ikut you jer.
L:Ok,I nak makan chicken chop.
P:Tapi,I tak nak makan chicken chop.
L:Habis tu you nak makan apa?
P:I ikut you jer. (sambilbuat mukatakbersalah)
L:...

2.Situasi beli baju di kedai baju.

P:Biy,you rasa mana cantik?
sambil menunjukkan baju peplum dan blouse.
L:I rasa baju blouse tu cantik.
P:Tapi I rasa baju peplum ni cantik.
L:Dah tu kenapa tanya biy?!(sambilbuatmukabengang)
and again buat muka tak bersalah.huhuhu.

3.Ketika bergaduh.

P:You jangan cakap dengan I lagi.
L:Tapi you...
P:Argh,I tak percayakan you.

Setelah beberapa hari si lelaki tidak mesej si wanita.

P:You kenapa tak mesej I?!
L:Habis tu you kata jangan cakap dengan you.I ikut jelah.
P:You ni memang tak memahami I.
L:@#)*^^*(!&%

4.Ketika lelaki tak pujuk perempuan padahal ada perkara lagi penting nak buat.

P:You kenapa tak pujuk I?You memang dah tak sayangkan I kan.(bebeldanbebelsampaibertarah telinga)
L:Tapi,I ada kerja penting nak buat.
P:Argh,kerja you tu lagi penting dari I ke?
L:Tapi...
P:I benci you,menci menci!
L:!@*^&^^*)!




Hahaha,itu jelah yang aku mampu bagi contoh.Melalui contoh aku bagi tu,korang dah tau kan apa yang complicatednya insan bernama perempuan ni.Hahahaha.

Harap mudah terhibur.
kbye!