Wednesday, 3 June 2015

Jalan Jalan Ke Melaka!!


Assalamualaikum.

Semalam,my father bawak family aku pergi jalan jalan dekat Melaka.Happy gila tau.Hehehehe.Memula,bapak aku bawak gi Melaka Wonderland.Nasib baik semalam bukan hujjung minggu,kalau tidak say goodbye nak pergi Melaka Wonderland tu.Almaklumlah cuti sekolah kan pastu hujung minggu.Silap silap tak dapat masuk sebab full.

Harga pun bezalah kalau nak dibandingkan masa hujung minggu.Mahal gila nak mampuih. -_-

Ngeee
Tunggu pelampung.

Masa kitaorang sampai pun dalam pukul sepuluh pagi dari Johor.Gerak dalam pukul 6.30 pagi. Masa sampai pun tak ramai orang.Parking berlambak lagi.




Ni game aku main first,biasa je.Not badlah.Hahaha.Tapi laju dia boleh tahan tau.Siapa gayat,pejam je mata.


Nampak cam besh jekan.Tak disyorkan siapa yang cepat pening.Hahahaha.Dia punya ketinggian 4 tingkat.Gila tak gila kata kau,aku tengok pun seriau.Mula mula tak nak naik tapi dah alang alang kan.Naik jelah.Mula mula buat muka selamber je,bila dah masuk aku jerit macam orang gila kut.Masa dekat yang gelongsor warna biru ok lagi.Sekali masuk hijau,ha..ambik kau. Nak tanggal jantung aku.Dahlah 90 darjah,pastu main pusing pusing dalam benda warna kuning tu. Semakin berat badan anda dan pasangannya anda,semakin lama dia berpusing.

Aku bertawakal jelah.Sikit lagi tak bertahan dalam tu,aku muntah.Masa ni aku naik dengan bapak aku.Aku duduk belakang.Sebab masa nak turun tu,hazab tak lepas lagi. Gelongsor 90 darjah.Tetiba menjunam ke belakang.Akulah yang kena.Huarghhh.Menjerit tak hengat dunia.

Kali ketiga,aku naik dengan kakak aku,baru dia pusing kedepan.sebab dah brek awal awal.Hahahaha.Abah aku dengan abang aku pusing dalam 3 kali,tu pun sebab brek.Kalau tak pusing lah kau dekat situ lelama.


Yang warna kuning tu aku malas naik naik,dengan yang bersilang tu.Tapi yang sebelah bersilang tu ku naik.Yang ni langsung tak boleh blah.Dia kena pakai board.Aku dengan kakak aku tersangkut.Berat tak cukup ke apa tak taulah.Malu gila kut.Dua kali naik dua kali sangkut. 



My father and mother

Selain drpd game tu,ada gak sungai and pantai buatan.Not badlah.Hehehe.Masa aku pergi ni,ramai budak rombongan sekolah.



Selfie d familia


Dalam pukul 4 gitu,siap siap,keluar,solat dan makan.Then pergi Dataran Pahlawan pulak sebab nak naik Taming Sari.



Harga pun bolehla sebab pergi hari biasa. Nak hrga murah,tunjukkanlah mykad serta mykid anda.


 Masa aku naik macam orang gila.Dahlah aku ni penggayat,pastu dia naik laju gila.Dengan aku menjerit sebab tahan takut,mak aku pulak memang takut tinggi.Jadi pejam mata erat erat jelah. Hahaha.Lama lama aku dah okey.Boleh buka mata.




Ketinggian entah berapa puluh meter



Abah kenapa pejam?


Pastu gi heritage gallery,beli makanan,keychain ke entah pape.Pastu aku sakit kepala. Dari Melaka sampai balik rumah angkara perut masuk angin.Singgah jap dekat RNR solat then makan dekat Kluang tapi aku makan sikit gila je.
Balik rumah terus tidor.Hahahaha.Sampai rumah dalam pukul 12.00 pagi.

Walaupun aku sakit,tapi best sangat.Bukan selalu nak pergi jejalan macam ni.ALLHAMDULLILAH Allah bagi rezeki dekat keluarga aku.

kbye.













1 comment:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Wah... seronok dan menakutkan... Dah follow blog awak... Jemput la follow blog saya juga...