Friday, 19 June 2015

Siapa Tak Nak Flawless wei!


Assalamualaikum ppl!!





Now tell me,siapa yg tak nak chantek bak artis kpop tu?Put your hands up!

Meh sini aku hambat dengan penyapu lidi. *sillyjoke* Hahahaha. Aku ni kan memang nak sangat muka flawless.Gila tak nak?Bila bukak instagram jer terus rasa insecure sebab ada orang lagi cantik drpd aku.

Terus tengok cermin then rasa macam blerghh...muka kalau cantik tak pelah. Ni muka penuh dengan jerawat babe. Kalau nak masak pakai minyak boleh amik terus dekat muka.Jimat!
Hahahaha.


Time tu rasa nak nyanyi lagu Avril.

Damn damn... i wish my face was flawless...

-,-


Pastu terus aku laju laju amik henfon mak haku,sebab phone mak lagi canggih and then caralah tips muka flawless dan sama waktu dengannya.


Ehh lepas tu aku terjumpa pasal The Face Shop,Nature Republic dan Etude House. Sebab diorang base pada natrual. Aku ni memang suka natrual kan.Apa barang main kimia.Tak pasal pasal muka ai rosak.
Kah!

Dah satu hal pulak kan.


Tapi harga dia,make me go astagfirullah,mana mampu babe. Nak mintak mak abah,nak cari penyakit agaknya.

Lulz


Tapi takpe tunggu raya,masa tu kayo sikit.Ni pakai cara tradisional sahaja.Gerenti selamat sebab tiada chemical. *sambilbuatmukacomeldanpeace*






So,do you have any beauty tips?

Kalau ada puhliss drop your comment!
Thank you .
Bye!!!


Twitter-ai_khairina
Instagram-airinkhdin










Thursday, 18 June 2015

Cerita Kawin Kpop



Assalamualaikum

Ehem ehem. Saya selaku cik muda Tuan punya blog ni ingin ucapkan Selamat Menyambut Ramadan al Mubarak







Cerita pasal kawin dengan orang kpop


Ngeh ngeh aku rasa korang mesti dah tau pasal  cerita ni kut.
Kat twitter berlambak pasal cerita ni.
AKu pun jumpa then deras deras buka instagram *airinkhdin* plz follow me ~

Then pooffffffffffff!
Aku rasa

Oh maigod sweetnya diorang!










Sorry aku boleh bagi satu gambar jer.Sebab tak dapatt uplOad
Hahaha tapi takpe. Dah bukti kan bahawa husband dia korea.
Kakakakah.

Ha satu je aku nak cakap jodoh semuatu rahsia Allah.Jadi mana tau bakal jodoh korang orang italy ke. Dpt siKit gen mata biru.lol


Oklah korang bye!
Ownernya ada tulis kat gambar tu


#wechatmungkinkenahacked
#akaktabah
#akaksado
#akakcUbatakcarut



P/s doakan aku untuk pt3 nanti


Twitter- ai_khairina
Insta- airinkhdin




Friday, 5 June 2015

Fake




Assalamualaikum

What's fake? Fake person?Yeah,totally right.

  • FAKE PERSON
A fake person is someone who is not genuine and will do whatever it takes to make themself look good. They will take credit for other's work or down play the good of others to illuminate oneself. Fake people take part in hipocrisy, lies, and will turn on friendship the moment it no longer is a benefit for them. They will change their personality to fit in to a certain group.


  • FAKE FRIEND
Someone who only acts as your friend when they require a service from you.


  • FAKE
 if your bitch moans and looks you in the eye its fake

 
 Yeahh its totally sucks bila ada orang yang macam ni.Depan kata lain,belakang kata lain.Well,mulut orang macam ni memang tak boleh percaya?Why? Dia boleh tikam belakang kau even dia kata u're my bestfriend forever and ever bla bla bla....

Orang macam ni,selayaknya tak payah ada life.Dengan orang lain dia kata macam ni,dengan orang situ pulak dia kata macam ni.

Honestly fake dengan hipokrit ni sama je.Yeah,mula mula dia tunjuk perangai semulia malaikat and in the end,dia mula tunjuk perangai dia yang sebenar.Its true colour.Ye,,memang its sebab manusia tak buat perangai hipokrit.Sorry,it maybe harsh.

Kawan aku dia pernah kena okey.Mula mula tunjuk perangai baik jekan.Muka jangan cerita lah,innocent habis.and then...one day dia ngaku yang selamani,perangai yang dia tunjuk tu semuanya fake and hipokrit belaka.Ha,,,yang ni jenis tahu dia fake.

Yang tak tau tu? Buat dont know jelah kan.Sedaplah nak menfake kan orang.Urfff...what the fish kan perangai.

Orang macam ni perangai memang L.O.S.E.R!

Kbye










Wednesday, 3 June 2015

Jalan Jalan Ke Melaka!!


Assalamualaikum.

Semalam,my father bawak family aku pergi jalan jalan dekat Melaka.Happy gila tau.Hehehehe.Memula,bapak aku bawak gi Melaka Wonderland.Nasib baik semalam bukan hujjung minggu,kalau tidak say goodbye nak pergi Melaka Wonderland tu.Almaklumlah cuti sekolah kan pastu hujung minggu.Silap silap tak dapat masuk sebab full.

Harga pun bezalah kalau nak dibandingkan masa hujung minggu.Mahal gila nak mampuih. -_-

Ngeee
Tunggu pelampung.

Masa kitaorang sampai pun dalam pukul sepuluh pagi dari Johor.Gerak dalam pukul 6.30 pagi. Masa sampai pun tak ramai orang.Parking berlambak lagi.




Ni game aku main first,biasa je.Not badlah.Hahaha.Tapi laju dia boleh tahan tau.Siapa gayat,pejam je mata.


Nampak cam besh jekan.Tak disyorkan siapa yang cepat pening.Hahahaha.Dia punya ketinggian 4 tingkat.Gila tak gila kata kau,aku tengok pun seriau.Mula mula tak nak naik tapi dah alang alang kan.Naik jelah.Mula mula buat muka selamber je,bila dah masuk aku jerit macam orang gila kut.Masa dekat yang gelongsor warna biru ok lagi.Sekali masuk hijau,ha..ambik kau. Nak tanggal jantung aku.Dahlah 90 darjah,pastu main pusing pusing dalam benda warna kuning tu. Semakin berat badan anda dan pasangannya anda,semakin lama dia berpusing.

Aku bertawakal jelah.Sikit lagi tak bertahan dalam tu,aku muntah.Masa ni aku naik dengan bapak aku.Aku duduk belakang.Sebab masa nak turun tu,hazab tak lepas lagi. Gelongsor 90 darjah.Tetiba menjunam ke belakang.Akulah yang kena.Huarghhh.Menjerit tak hengat dunia.

Kali ketiga,aku naik dengan kakak aku,baru dia pusing kedepan.sebab dah brek awal awal.Hahahaha.Abah aku dengan abang aku pusing dalam 3 kali,tu pun sebab brek.Kalau tak pusing lah kau dekat situ lelama.


Yang warna kuning tu aku malas naik naik,dengan yang bersilang tu.Tapi yang sebelah bersilang tu ku naik.Yang ni langsung tak boleh blah.Dia kena pakai board.Aku dengan kakak aku tersangkut.Berat tak cukup ke apa tak taulah.Malu gila kut.Dua kali naik dua kali sangkut. 



My father and mother

Selain drpd game tu,ada gak sungai and pantai buatan.Not badlah.Hehehe.Masa aku pergi ni,ramai budak rombongan sekolah.



Selfie d familia


Dalam pukul 4 gitu,siap siap,keluar,solat dan makan.Then pergi Dataran Pahlawan pulak sebab nak naik Taming Sari.



Harga pun bolehla sebab pergi hari biasa. Nak hrga murah,tunjukkanlah mykad serta mykid anda.


 Masa aku naik macam orang gila.Dahlah aku ni penggayat,pastu dia naik laju gila.Dengan aku menjerit sebab tahan takut,mak aku pulak memang takut tinggi.Jadi pejam mata erat erat jelah. Hahaha.Lama lama aku dah okey.Boleh buka mata.




Ketinggian entah berapa puluh meter



Abah kenapa pejam?


Pastu gi heritage gallery,beli makanan,keychain ke entah pape.Pastu aku sakit kepala. Dari Melaka sampai balik rumah angkara perut masuk angin.Singgah jap dekat RNR solat then makan dekat Kluang tapi aku makan sikit gila je.
Balik rumah terus tidor.Hahahaha.Sampai rumah dalam pukul 12.00 pagi.

Walaupun aku sakit,tapi best sangat.Bukan selalu nak pergi jejalan macam ni.ALLHAMDULLILAH Allah bagi rezeki dekat keluarga aku.

kbye.