Saturday, 15 November 2014

Review Novel : Ustaz Pink

Assalamualaikum


Click untuk tumbesaran

Petang petang cengini terasa plak nak buat review novel.Biasanya orang buat review produk kecantikan bla bla etc kan.Tapi aku mana pakai produk bagai tu.Buat kulit aku lagi rosak adalah. -,-
I want my money back. *cehh beli pun guna duit mak*

Novel ni aku beli pada 5/11/14 di Popular Aeon Kulai yg bagaikan syurga dunia buat aku.Hehehe.
Moh kita terjah karya Pistacia Vera.

SINOPSIS.

Satu pertemuan bersejarah telah berlaku. Disebabkannya, Zahra menggelar Arif, pensyarahnya yang memiliki wajah ala-ala Eun Shi Kyung, sebagai Ustaz Pink. Walhal pensyarahnya itu bukan penggemar warna girly pun. Lain pula bagi Arif apabila hatinya sentiasa tertarik dengan gelagat gadis itu. Comel, perkataan yang sentiasa bermain di benaknya apabila berbalah dengan gadis itu.

“Apa kot-kot. Bangun lambat mana ada kot-kot. I don’t want to hear any excuses anymore. Saya bagi denda.” - ARIF si cool memanjang.

Setiap pertembungan membuatkan kedua-duanya bagaikan ada chemistry. Seperti molekul O2. Akhirnya daripada musuh bertukar menjadi kawan, boleh ke bertukar menjadi cinta sejati? Boleh ke mereka hidup bersama sebagai suami isteri? Kalau dah tertulis di dalam Lohmahfuz bahawa Zahra akan dijodohkan dengan Ustaz Pink juga, makanya tiada siapa pun yang mampu menghalangnya.
“Hoi! Shiela! Kau nak aku cili-cili mulut kau tu ke? Punya sedap kau cakap aku suka Ustaz Pink tu!” - ZAHRA si gelabah tak bertempat.

cam biasalah kan,aku goggle cam rajin plak nak taip pepanjang,memang tak larh.



KOMEN TUAN PUNYA BLOG YANG AWESOME GILAK BAK ANG NI.


Aku beli novel ni sebab tajuk dia cam best.Aku pikir si heronya sotong,ngupenya tidak. *jahat gila mulut *Cover dia pun cantik sebab warna pink kena plak dengan sinopsis dia.Jadi harus ku dapatkan sebijik.

Aku pendekkan saja cerita,kalau ada miss ke apa jgn salahkan aku plak.Huhuhu.

Zahra ni ada tunang yang bernama Johah.Tapi Johan ni ngupenya dah kawin lain.Ish ish jahat giler.Then Zahra ni heartbroken.Pada satu hari Zahra terima emel entah drpd siapa.Dia tulis lirik lagu aku tak silap.Zahra tersedar yg dia ni khilaf.Cause Zahra ni pkai tudung on off,solat tk pernah on time.Kalau on time pun tarak tokmaninah.Yilek.
Zahra pun berubah.
One day,mak Zahra ni kata yg ada org nk minang.Zahra pun ok saja,siap buat solat istikharah,tapi tk tau siapa laki tu.Zahra terima sbb makpak dia.
Then masa nk tunang tu dia pengsan bila dpt tahu yg bkl tunang dia tu ialahh...

Tekalah sendiri,Bahahahaha.
Kalau nak tau beli saja bah...
Harganya aku tk tau berapa sbb masa beli ada diskaun.Harga aku beli masa tu RM 25.90.

Sekian,chiooouu


Moh like my fanpage and visit my second blog.

Second belog. *my novel *


No comments: