Monday, 8 September 2014

Liebster Award


Assalamualaikum to all readers and awesome bloggers!


Cengini ke ngupenya?
Plz tell me.

So hari ni orang nak cerita sikit pasal Liebster Award.Masa balik sekolah tadi,lepas makan terus bukak blog.Then masa check cbox,i got one msg from Hana,dia cakap dia tag Khai!
Thanks Kak Hana.Luv you. ^_^

Pernahlah dengar pasal Liebster Award ni.Tapi tak tau psl lebih lagi.Tapi Kak Hana kata dalam entry dia,Liebster Award ni

The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500. Well, look like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  • answer the 11 questions asked.
  • nominate 11 other bloggers with smaller follwers but with lots of potential.
  • create 11 of your own questions for them to answer.
  • notify your nominee.

Ya nampaknya aku memang sesuai dengan kategori ni.Miahaha.
So let's start.Yihaaa!Tapi aku jawab dalam BM lah ye.Kalau BI aku failed sikit.Hahaha

1.What is your ideal weather living in Malaysia? Why?
> Musim panas.Sebab musim panaslh paling sesuai,boleh mandi pantai,main lelayang and so on.But aku tak suka cuaca panas terik.

2. What is your favourite ice cream?
>Aiskrim chocolate.Yeah!That's my fav.

3. Perfect pet for you? Cat? Fish? Bird? Other?
>Cat.Sebab senang nak jaga.Hihi.Kalau ikan,memang lecehlah kan nak tukar dia punya air tiap tiap bulan.-_-''

4. What is your ambition when you are 12years old?
>Doctor.Dari kecik sampai besar doctor.Tapi masa darjah 1,6 tahun jadi pramugari.Kekeke.

5. You like egg white or egg yolk?
>Both.Main sebat jelah.Tapi makan pun ikut mood.Hahaha,kalau bab makan memang cerewet.lulz

6. What is your hobby other than blogging?
>Reading!Suka baca novel.Sbb novel tulah aku suke berangan.Huhu.

7. Perfer wash off mask or peel off mask?
>Tak pernah pakai mask.Haha.siriyes hokey.

8. Favourite local fruit is?
>Rambutan.Tapi tak delah addict sangat.

9. Cake person or cookies person?
>Ok,ni tak paham.-_-'' *plz don't gelak.Aku failed BI kot.

10. What brand of laptop you are using now?
>*belek laptop kejap*.Acer.

11. What do you think of my blog?
>Simple but nice.And pink too.Banyak entry menarik and berguna.
I give u 9/10.Hehew.

So saya da habis jawab soklan soklan Kak Hana.

So ini adalah para bloggers yang saya tag.
Jadi korang kena jawab soalan soalan cepumas ni tau!
  1. Haiwan/serangga apa yang paling dibenci n why?
  2. Bila tak ada kerja,biasanya buat apa selain update blog.
  3. Macam mana boleh terjebak dalam dunia blogging n bila start blogging.
  4. Tempat paling yang ingin pergi.
  5. Kenangan yang paling bengap sekali dalam hidup korang.
  6. Korang tangan kidal ke tangan kanan.
  7. Hobi selain berblogging.
  8. Pendapat korang tentang blog sendiri.
  9. Cerita kartun yang paling korang suka dari kecik hingga sekarang.
  10. Suka baca novel tak?.Hehew.
  11. Pendapat korang tentang blog ni.
Wajib okey.
Then nanti tag 11 orang yang lain pulak yang korang rasa blog diorg tu berpontensi dan followers under 500.

Ok,chiao bebeh.

P/s pasal segmen Klik Klik and Blog Url tu,aku dah batalkan sebab tak dapat sambutan.
sob...sob...
:'(



5 comments:

Eyma Balkish said...

Tq tag saya.. Insyaallah jika berkelapangan saya join ok...

Eyma Balkish said...

Saya dah join http://eyma0913.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

Farahana Ramlan said...

hai ~ thanks tag :) Insha Allah akan join^^

fadhil eda said...

tq, tag eda..hihi..suke nyer..ada masa eda join ok..

Ara az-Zahra said...

thanks ya tagged ara :)