Friday, 23 May 2014

Perancangan & Nak Cari Sponsor Untuk 1st Giveaway by Airin : D



Assalamualaikum and anyonyon
PERHATIAN
Saya ingin cari sponser yang ingin sponser hadiah untuk 1st giveaway by airin.
Syarat para sponser 
  1. Warganegara Malaysia.Sepenuhnya
  2. Mempunyai fb,twitter (instagram,tambahan)
  3. Jujur dan amanah
  4. Syarat maximum ialah 4
Barang yang di sponser
  1. Baju,tudung,beg etc
  2. Barang bvarang berkaitan dengan EXO
Kelebihan para sponser
  1. Ramai likers di fanpage anda
  2. Dikenali ramai
  3. Earning naik
  4. Trafik blog/fb/twitter naik.
Berminat?
Sila sertakan 
Nama :
Hadiah :
Gambar hadiah :
Syarat :
Link fb/twitter/blog/instagram *jika ada :
emailkan ke :khairinaida0@gmail.com atau fb/twitter saya.

Akan bermula pada 1 Jun 2014
Sekian terima kasih




UPDATE
Bermula pada   16 Jun 2014



Thursday, 22 May 2014

Bila aku bosan...


Assalamualaikum uoolz~
Sihat tak??
Akhirnya sempat gak aku update blog.Dan sekarang ni aku dah habis hiatus,angkara peksa hari tu.Hari ni baru habis peksa.Ni,aku nak update blog pon terkial kial tau.Sebab blog ni loading gila nak mampus macam siput babi.Hahaha.Sekarang ni dah nak cuti penggal pertama.Penggal pertama ea?Aku tak tau pun.Bagi aku cuti tetap cuti,tiada istilah penggal yer.Almaklumlah dah nak cuti kan....Cuti ni korang gi mana....Aku tak tau lagi...Nassib kaulah wei.mati kutu kat umah nanti sebab bosan.

Sekarang ni tengah popular pasal drama Temptation of Wife

Yang ni yer.yang ni..Filipin ver.

bukan yang ni.ni korean ver.
Haha,best kot cerita ni.Aku suka betul si Marian Rivera tu berlakon.Cantik tau dia ni.Suka I.
cun cun.

Hahaha.Berbalik kepada cerita asal.




Main internet 

Berada di tangga atas sekali.Benda paling common budak sekolah selalu buat.Aku pon sama gak.Kalau kat kampung tu,kalau boleh umah atok nenek tu biar ada wifi.No wifi no coming.
Tak de internet boleh mati kutu katanyer T^T

2.Tengok TV
Internet takde,TVlah jadi teman pengganti.Alah kalau cuti sekolah tu memang berlambak cerita yang best.Takde cerita yang best,pergi merantau cari cd.Kalau tak tanya kawan 
"Wei bro,ada cerita best tak dalam pendrive ko,kalau ada pinjam."
Ha,lepas tu,main cucuklah dekat TV yang boleh cucuk pendrive/lappy masing masing.

Dengar lagu

Ni aku selau buat,bila tenet tak de,atau akak aku dah bermaharajalela,aku akan dengar lagu Kpop tu kuat kuat.Pastu nyanyi nyanyi.Argh ni jerlah yg termampu.sedih.

Main dengan haiwan perliharaan.
ini bagi sapa yang ada jerk,kalau tak mainlah kau pou tu.haiwan perliharaan gak kan eah.
-_-

Tidoq

Hah,yang ni memang betul betul bosan,dah tak de kerja nak buat apalagi ZzzZZZZ...

Baca buku/novel

Aku suka membaca,jadi aku akn baca novel aku yang dah berjuta kali aku baca. Kesian.

Meronggeng gan kengkawan.
yang ni,budak budak suka buat.Nanti sat nak gi Aeonlah,Jusolah,Tescolah macam macam lagilah.

So,itu jelah aku mampu senaraikn.Semua benda tu,aku buat,tapi meronggeng tu tak pernah k.
Jadi apa aktiviti korang vbila bosan.cer komen sikit :D
Happy membaca guyz and gegerlz
                                                                                                    

Wednesday, 7 May 2014

REAL FRIENDS OR NOT?

Assalamualaikum my chingus...
Hari ni aku nak cerita pasal aku dekat sekolah.Kat sekolah tadi gila aku moody,asyik nak ngamuk jerk like a Incridible Hulk.Well,aku rasa depressed sedih,rasa macam nak nangis.


Sebijik macam aku merajuk
Huh,entalah aku pon tak tau kenapa.Aku ada kawan baik nama dia S..... malas nak mention kat sini.Aku tak taulah,dia ni anggap aku kawan baik ke tak.First first aku anggap dia kawan baik aku,then aku dah tak anggap dah.Argh aku malas nak tulis dalam ejaan penuh,so shortform jelah.
Sbb,dia jarang layan aku,aku jerk yg nak brkepit gan dia selalu,then bila pk pk balik,pergh rasa macam apa plak kan.Mcm terhegeh hegeh jer.Lps tu,aku brhnti brkepit gan dia.
Yg ni aku sentap.Aku ni dalah duduk blkg,kwn kwn ronggeng aku semuanya duduk dpn.Diorg brcrita macam aku ni tak de.Aku prnh nangis sbb tu.Well,mcm bnda bodoh jer kan nangis psl bnda alah mcm tu.Mcm childish kan?

Msa tu,kengkwn aku tak pasan yg aku nangis.Ada duaorg jer pasan.Nma dia Tasha.Prgai mcm brutal dan kdg kdg annoying,but trust me,she's very kind.Dia pujuk aku,suruh luahkan.aku tak nak aku malu.Lps tu dia oklh.Dia tk nk kacau aku.Then kwn aku lagi sorang ni Shira Rahiman.Dia baik gak,prgai gila gila.Ok setaraf gan pragai aku.Kitaorg suka gado.Tpi tk lma.hahaha.Aku ceritalh kat dia.Da cengitu,ok lega sikit.Yg Tasha tu suruh aku berhenti nangis,nnti diorg pasan dan soal siasat aku.Ok pon ok.
Msa nak turun gi surau tu,aku menunduk jerk jln.
Entalah,aku tak kesah kalau tk de kwn.Sbb mmg da biasa.Aku rsa aku boleh lgi hidup kot.Hahaha,mcm riak jerkkan.But seriusly,aku tak kesah pon.

Aku pon nk rasa ada kwn yg baik gila kamceng.Susah sng brsama sentiasa.Ko pujuk aku,aku pujuk ko.Hahah.aku mmg suka brhrp.Sbnrnya,aku tk suka rsa dipinggirkan,rsa mcm tak guna jerk.So suck!
Mcm aku ni alien.Mcm tak setaraf jer.Skang ni,aku kwn gan Shira (R).
Dialah mentor B.A aku.Dialh tmpt aku brtumbuk dan bergusti.Dialh tmpt aku nangis dn ngadu.Aku harap prshabatn kitaorg kekal until Jannah.Aminn.
Ok.lh bye
doakn aku brjaya untuk exam next week.





Saturday, 3 May 2014

Cara nak pasang Blogskin


THIS IS AUTO POST


Hai,korang hari tu,kawan aku suruh aku buat tuto macam mana nak pasang blog skin dalam blog.Act,aku memang suka blogskin, sampai terfikir nak buat blogskin edisi sendiri.tapi bila nak kena edit tu,susah sikit.Cantik memang cantik.Tapi percayalah kata kata aku,kau tak kan rasa puas hati abadi.Dan percayalah,mungkin kau,dah pakai selama sebulan,and next month kau akan tukar lagi sebab dah bosan.Sebab kau bukan edit sendiri.*Jangan sentap beb!.Tapi kalau edit sendiri,kau akan hargai blog kau tu.Bukan senang nak edit blog.Aku edit blog aku,sampai berpinar mata aku.hahahha.

Nama kawan aku tu Afiqah Nabihah.Comel tau dia.Dia punya request berbunyi begini...

Dedot,tolong buatkan tutorial pasal blogskin.
Aku,sebagai kawan yang baik pun sudi nak buatkan tuto pasal blogskin ni.Dulu pernah lah jugak dengar pasal blogskin ni,tapi tak tau cam mana nak guna,Itu pon dapat tau lepas pergi tutorial orang.Masa tu baru beginner lah katakan.hahahaha....Ok,aku dah banyak bebel,so,let's start.

First: Pergi Template.

Then,pergi bawah sekali.Tekan revert to classic template.

then,ada keluar macam ni,tekan jer revert to classic template.
      
     
Ok,done.kalau preview memang huduh  kan rupanya.
Next pergi sini.
http://www.blogskins.com/

Pilihlah skin mana yang korang suka.
Hah kau! Tudia!Pilihlah mana ekau suka.Aku pilih yang ni...

 Yang ni,owner dia.
Then,scroll bawah,cari benda ni untuk preview and download.

For download,plz select Blogger Main.
Nanti dia akan terdownload.

Ok.Jangan lupa tekan open.Kalau dah terpangkah,boleh cari dekat notepad

Pergi template balik.Sila delete semua.SEMUA! kod yang ada kat situ.
Pergi notepad balik.Copy semua kod then paste dekat template.

DAH?
Sila edit balik tau.
Antara benda yang korang kena edit.

  • Link Facebook,Twitter etc
  • About me
  • Stuff*kalau ada.
  • Dan lelain kau rasa sesuai.
Cara nak edit.Sila save blog dulu,then tekan preview.Kalau kat blog tu ada tulis Owner,sila cari perkataan owner tu kat kod tadi.Tekan Ctrl F untuk memudahkan pencarian...
Ada faham?Ok,kalau faham baguz.
Dah puas hati,sila save.
Fuhh...panjang gila entry ni.Kalau tak faham komen tau Pika....Penat aku wat ni.
Kbye