Saturday, 8 March 2014

Pesawat Hilang : MH370


Assalamualaikum.
Hari ni dalam sejarah,pesawat MH370 telah hilang.
Mungkin Allah sedang menguji kita semua.Mula mula petang tadi nak tengok cerita Running Man kat TV2,lepas tu kakak aku suruh buka TV3,aku tanya kenapa?Rupa rupanya ada pesawat telah hilang dan tidak dapat di kesan.Aku masa tu shocked jugalah,tak pernah plak dengar berita macam ni kan...Macam tak percaya gila,lepas tu dahlah ada 2 Orang Bayi.Kesianlah kan.Aku tak tau sejak dua mejak ni kita telah diuji,Mula cuaca panas melampau,hutan terbakar,pasal air and then cerita pasal benda alah ni.Aku baca kat Twitter rupanya ni pesawat ni adalah pesawat yang terbaik didunia,pilot yang terbaik dan MAS adalah terbaik,tapi kita takleh salahkan mereka.Apabila ALLAH kata Kun Fayakun maka jadialh,kita sebagai hamba hanya mampu berdoa.....
#PrayForMh370

Marilah kita sama sama mendoakan keselamatn mereka yang ada dalam pesawat tu..



No comments: