Thursday, 7 February 2013

CARA UNTUK BERJAYA


 CARA UNTUK BERJAYA,,  
seperti yang sedia maklum,,,,semua orang di dunia ini mahu berjaya di dunia dan di akhirat
kita juga mahu berjaya dalam pelajaran


TIPS UNTUK CERMELANG DI DALAM PELAJARAN IALAH:

1.sediakan jadual waktu yang paling berkesan untuk kita ikuti.Jika jadual yang kita buat tidak berkesan buat jadual yang baharu.
2.mesti ada matlamat dalam hidup
3.membuat jadual belajar
4.hadkan masa untuk bersosial
5.buat study group,,,kita boleh dapat banyak maklumat jika kita belajar secara berkumpulan,,
6.fokus ketika guru mengajar,
7.buat latihan
8.membuat peta minda atau ringkasan pelajaran...buat warna warni,,,baru ada feel nak baca,
9.hormat ibu bapa dan guru
10.amalkan pemakanan yang seimbang
11.beriadah
12.berdoa
13.melakukan solat solat sunat


okla itu sahaja untuk sye kongsikan,,,sye tulis ni daripd pengalaman owg lain
ok la assalammualikum

:) :) :)

Wednesday, 6 February 2013

FACEBOOK


FACEBOOK... korang mesti tahu kan apa itu facebook
facebook itu ialah laman sosial yang popular pada zaman sekarang,,,mesti setiap orang ada facebook...
zaman sekarang dah maju ,,,ada twittter,facebook,instagram dam memacam lagi,,,,
laman seperti ini korang mesti guna dengan berhati hati
yelah zaman sekarang,,,apabila berchatting dengan seseorang yang baru dikenali jangan sesekali memberi nombor telefon,alamat rumah dan sekolah korang,,,
zaman sekarang penjenayah suda bijak handai.....sekarang da ada internet,,,pasal alamat rumah korang tu penjenyah boleh cari kat google map,,,mna lh tau kalau penjenyah tu rompak umah korang ker,,,culik korang ker ,,mna kita tahu kan?zaman sekarang ni,,,kna lebih berhati hati,,,,,
ok la wassalam,,jumpa korang di lain post,,,muahahahhaa

Monday, 4 February 2013

BARU BUAT BLOG



HAI,,,well akhirnyer dapat juga buat blog atas usaha sendiri cewah,,,,

syukur syukur,,,,lepas ni boleh tulis macam macam kat dalam ni

muahahhahaha
x de apa apa yang aku nak ceritakan,heheheh
maaf yer kalau blog saya ni tak cantik,,,
tak tahu macam mana nak cantikkan blog ni 
ok la wassalam